Koncert folklorne grupe iz Jedrena (Turska) biće održan večeras (20. novembar), sa početkom u 20 sati. Ulaz je besplatan.

Opširnije...

Ovogodišnje, četrnaesto po redu izdanje „Međunarodnog festivala glumca“ završeno je večeras proglašenjem pobjednika i dodjelom nagrada. Žiri u sastavu: Božo Koprivica, predsjednik i članovi: Kristina Obradović i Sreten Mitrović donio je jednoglasno odluke o nagradama. U čast nagrađenih, studenti FDU sa Cetinja, izveli su performans „Koraci“.  

Opširnije...

Izvedbom predstave „Učene žene“, u produkciji Crnogorskog narodnog pozorišta, sjutra veče će biti zatvoren takmičarski program ovogodišnjeg, četrnaestog po redu „Međunarodnog ferstivala glumca“ u Nikšiću. U subotu, 18. novembra, na večernjoj sceni Nikšićkog pozorišta, festivalska zastava biće spuštena, a u čast nagrađenih, studenti FDU sa Cetinja izvešće performans „Koraci“, odabrane vježbe iz predmeta Scenski pokret.

Opširnije...

Ko će biti ovogodišnji lauerati prestižnih nagrada na XIV „Međunarodnom festivalu glumca Nikšić 2017“ biće poznato večeras, kada će Žiri u sastavu: Božo Koprivica (predsjednik) i članovi: Kristina Obradović i Sreten Mitrović, na zvačnom zatvaranju sedmodnevne glumačke smotre, saopštiti svoju Odluku. Nakon što Festival bude zvanično zatvoren, u čast nagrađenih biće izveden performans „Koraci“, studenata Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja.

Opširnije...

Zagrebački Teatar „EXIT“ na XIV „Međunarodnom festivalu glumca Nikšić 2017“ izvešće predstavu „Balon“, koja je rađena po tekstu Mate Matišića, a u režiji Mislava Brečića. Dramaturgiju potpisuje Tatjana Gašparović, koreografiju Irma Omerzo i kostimografiju Mirjana Zagorec. Autor muzike je Stanko Kovačić, dok je video animaciju odradio Nemanja Nikolić. U glumačkom ansamblu koji izvodi predstavu na nikšićkom Festivalu su: Krešimir Mikić, Vili Matula, Branka Trlin i Judita Franković.

Opširnije...

Go to top