Časopis „Pozorište“, čiji je izdavač Nikšićko pozorište, biće promovisan na 28. Festivalu dramskih amatera Crne Gore, u Bijelom Polju.

Opširnije...

Na sceni Nikšićkog pozorišta, sjutra veče (utorak, 5.juna, sa početkom u 20 sati) gostuje beogradski kvartet „Habanera“. Cijena ulaznice za ovaj koncert je 5 eura.

Repertoar kvarteta „Habanera“ najbolje se može ilustrovati citatom američkog džez saksofoniste Sten Geca: „Dobar kvartet je kao inspirativan razgovor prijatelja čije su ideje u međusobnoj interakciji“.

Opširnije...

Izdavačka djelatnost Nikšićkog pozorišta objavila je novi (32) broj časopisa „Pozorište“. U sadržaju ove publikacije, na 80 - ak stranica su: naslovi koji govore o najnovijoj pozorišnoj produkciji u Crnoj Gori, intervjui sa poznatim glumcima iz zemlje i regiona i nova drama - „Revolt teatar“, Ružice Vasić. Na kraju ovog teksta, kao i u linku časopis "Pozorište", možete preuzeti pdf ove publikacije.

Opširnije...

Nikšićko pozorište na junskom repertoaru ima ukupno šest naslova, koje će realizovati u okviru programa „Nikšićka kulturna scena“, a u saradnji sa institucijama kulture u gradu i Crnoj Gori. Pozorište je za publiku obezbijedilo besplatan ulaz za naslove iz klasičnog baleta i filmske projekcije, dok su ulaznice za predstavu za djecu „Maša i medo čuvaju prirodu“ i koncert Gudačkog kvarteta „Hanabera“, u prodaji na biletarnici Nikšićkog pozorišta i to svakodnevno od 10 do 20 sati. Cijena ulaznice predstave za djecu je 1, 50, a za koncert „Hanabera“ - 5 eura.

Opširnije...

edstava za djecu „Zlatkovo zlato“, beogradske produkcije „Šareni suncokreti“, na repertoaru Nikšićkog pozorišta je u srijedu, 30. maja. Predstava će biti izvedena u tri terminima: 10, 12 i 14 sati. Cijena ulaznice je 1, 50 €, a njihova prodaja realizuje se organizovano u saradnji sa osnovnim školama. Jedan broj ulaznica biće u slobodnoj prodaji na biletarnici Nikšićkog pozorišta, na dan izvođenja predstave.

Opširnije...

Go to top