Svečanost povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Crne Gore, održaće se u sali Nikšićkog pozorišta, u petak, 19. maja, sa početkom u 20 sati. Ulaz za publiku, uz pozivnice, je besplatan.

Opširnije...

Kratki igrani film „Pusta zemlja“, poznatog crnogorskog režisera Gojka Kastratovića, na repertoaru nikšićkog bioskopa je u četvrtak, 25. maja, sa početkom u 20 sati i 30 minuta. Ulaz za publiku je besplatan. Prikazivanje tog filma je uvod za „Kultopis“, čiji je gost Gojko Kastratović.

Opširnije...

Komedija intrige „Škola za ljubavnike“, produkcijeske kuće „Arlekin“ iz Beograda, biće izvedena na sceni Nikšićkog pozorišta u nedjelju, 7. maja, sa početkom u 20 sati. Tekst i režiju potpisuje Bojan Stojčetović. Uloge u predstavi, pored Stojčetovića, tumače: Milan Vasić, Milan Kalinić, Jelena Rakočević Cekić i Aleksandra Cucić. Ulaznice za ovu hit – komičnu pozorišnu priču, po cijeni od šest eura su u prodaji na biletarnici Nikšićkog pozorišta, od 10 do 20 sati. Rezervacije i dodatne informacije posredstvom telefona: 040 / 213 566 i 068 / 461 310.

Opširnije...

Drama Miroslava Krleže „U agoniji“, u režiji i adaptaciji Ane Đorđević, a u produkciji beogradske agencije „Beo art“, biće izvedena sjutra (utorak), 16. maja, sa početkom u 20 sati, na večernjoj sceni Nikšićkog pozorišta. Ulaznice po cijeni od pet eura su u prodaji na biletarnici Pozorišta, od 10 do 20 sati.  Dodatne informacije možete dobiti posredstvom telefona: 040 213 566 i 068 461 310.

Opširnije...

Majski repertoar „Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću“ obilježiće naslovi upriličeni povodom značajnih državnih i međunarodnih praznika, a centralni događaj je svečanost povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Crne Gore, koja će biti upriličena u Nikšićkom pozorištu, u petak, 19. maja, sa početkom u 20 sati. Na repertoaru Nikšićkog pozorišta za ovaj mjesec su i dvije predstave i dva igrana filma, te izložba kaliografije Jelene Ivanović. U okviru „Programa podrške razvoju kulure u Nikšiću" realizovaće se i petodnevna manifestacija „Neđelja Arhiva“, Državnog arhiva Crne Gore, a nikšićki KKC „Akord“ sa tri premijere obilježiće dvije decenije postojanja i rada.

Opširnije...

Go to top