U sali Nikšićkog pozorišta, večeras (6.decembar), sa početkom u 19 sati biće upriličen koncert „Naš svijet muzike“, u organizaciji Muzičke škole „Dara Čokorilo“ i Nikšićkog pozorišta. Koncert je jedan od brojnih naslova sa decembarskog repertoara „Nikšićka kulturna scena 2018“, a upriličen je povodom obilježavanja jubileja - 70 godina postojanja Muzičke škole „Dara Čokorilo“.

Ulaz je besplatan.

U nastavku teksta možete pročitati Program koncerta:

Opširnije...

Poznati  crnogorski reditelji Blagota Eraković (predsjednik Žirija Festivala) i Goran Bulajić (član Savjeta Festiva i medijator okruglih stolova kritike o predstavama) sumirali su svoje prve utiske sa XV "Međunarodnog festivala glumca Nikšić 2018". U nastavku ovog teksta možete pročitati izjave Erakovića i Bulajića:

Opširnije...

Dodjelom prestižnih glumačkih nagrada u Nikšićkom pozorištu je 2. decembra završen XV „Međunarodni festival glumca Nikšić 2018“. Nagrade je glumcima uručila i Festival proglasila zatvorenim potpredsjednica Opštine Nikšić, Sonja Nikčević. U čast nagrađenih izvedena je predstava iz produkcije Nikšićkog pozorišta - „Crna kutija“, nastala po tekstu Ane Đorđević, u režiji Gorana Bulajića.

Tekst Odluke Žirija možete pročitati u nastavku, kao i biltene Festivala (PDF):

Opširnije...

Na vijest da su dobili nagrade na XV "Međunarodnom festivalu glumca Nikšić 2018", laureati prestižnih glumačkih nagrada, na putu za Nikšić, dali su izjave crnogorskim medijima. Tekst izjava možete pročitati u nastavku:

Opširnije...

Izvođenjem komada „Crna kutija“, novim dramskim naslovom iz produkcije Nikšićkog pozorišta - organizatora i producenta „Međunarodnog festivala glumca“, sjutra veče će biti spuštena zavjesa na ovogodišnje internacionalno glumačko nadmetanje u Nikšiću. „Crna kutija“ je van zvanične, takmičarske konkurencije i izvšće se u čast nagrađenih, nakon što se saopšti Odluka Žirija u sastavu: reditelj Blagota Eraković (predsjednik) i glumci, Ana Vujošević i Nikola Vasljević (članovi) i dodijele prestižne glumačke nagrade.

Opširnije...

Go to top