Igrani dugometražni film „Santa Maria della Salute“, scenariste i reditelja Zdravka Šotre, biće prikazan na redovnom repertoaru Nikšićkog pozorišta od 22. do 24. januara. Projekcija je planirana u dva termina: 18 h i 20 h i 30 minuta. Ulaznice po cijeni od 2, 50 eura će biti u prodaji na biletarnici Pozorišta, a biletari će za dane vikenda raditi od 10 do 20 sati i 30 minuta, a radnim danima od 8 do 20 sati i 30 minuta.

Opširnije...

Film „Stado“, Nikole Koja, nakon dvije predhodne noći biće prikazan i sjutra veče u Nikšićkom pozorištu, u terminima od 19 i 21 sat. Ulaznice po cijeni od 2,50 eura su u prodaji od 8 do 20 sati, na biletarnici Nikšićkog pozorišta. Potrebne informacije mogu se dobititelefonom na broj: 068/461-310.

Opširnije...

Koncertom etno grupe „ÁGNES HERCZKU i BEND“ u Nikšiću počinje manifestacija „Dani mađarske kulture u Crnoj Gori“. Koncert te popularne mađarske grupe biće održan Nikšićkom pozorištu, u utorak, 13. decembra, sa početkom u 18 sati i 30 minuta. Organizatori tog muzičkog događaja su Ambasada Mađarske u Crnoj Gori i Nikšićko pozorište, u okviru repertoara „Programa podrške razvoju kulture u Crnoj Gori“. Cijena ulaznice je tri eura, a sav prihod od prodatih ulaznica ide u dobrotvorne svrhe.

Opširnije...

Monodrama „Nastasja Filipovna“  biće izvedena  na sceni Niukšićkog pozorišta, sjutra veče, sa početkom u 20 sati. Monodrama je nastala po adaptaciji romana „Idiot“, F. M. Dostojevskog, za Nastajsjin lik, koji je glumica Rondović radila u sklopu magistarskih studija na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju, a uz podršku Crnogorskog narodnog pozorišta. Dramaturšku adaptaciju potpisuju Anđelija Rondović i Ferid Karajica, koji je  reditelj i scenograf ovog komada.

Opširnije...

Najveći dio sadržaja sa ovogodišnjeg repertoara „Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću“ realizovalo je Nikšićko pozorište, tačnije njih stotinu. Približno isti broj naslova organizovalo je „Zahumlje“, dok su Gradska biblioteka „Njegoš“  i „Muzeji i galerije“ publici darivali po tridesetak veoma zanimljivih i vrijednih naslova. Godišnji repertoar „Programa podrške“ svojim učešćem obogatile su i druge ustanove kulture u gradu, rekao je Radoš Šućur, potpredsjednik Opštine Nikšić, na press konferenciji upriličenoj povodom najave decembarskog repertoara tog četvorogodišnjeg Programa. Dajući kraći osvrt na taj projekat, Šućur je ocijenio da je „Program podrške razvoju kulture u Nikšiću“ osnažio nikšićku kulturnu scenu i afirmisao ovdašnje institucije kulture.

Decembarski repertoar ima dvadeset tri programa. Posebnu pažnju skreće tradicionalna manifestacija „Nikšićki književni susreti“, koji će se održati od 12. do 15. decembra. „Program podrške razvoju kulture“ za tekući mjesec obilježiće i kulturni događaji koji će se organizovani povodom jubileja 60 godina nikšićkog čelika, odnosno ovdašnje Željezare, koja sada posluje u okviru turske kompanije Tosjali holding, kao i trodnevna manifestacija „Dani mađarske kulture u Crnoj Gori“.

Opširnije...

Go to top