Nikšićko pozorište u koprodukciji sa Centrom za kulturu iz Petnjice pripremilo je predstavu za djecu i mlade (12+) „Kraljević i prosjak“. Predstava je rađena po motivima istoimenog romana Marka Tvena, u dramatizaciji i režiji Zorana Rakočevića. Uloge tumače: Jelica Vukčević, Gordana Mićunović, Nikola Vasiljević, Dobrilo Boban Čvorović, Milan Senić i Mihailo Krivokapić. Premijerno izvođenje na repertoaru je u srijedu 25. septembra u 12 sati i 30 minuta (Petnjica), a dva dana kasnije (27.09), po prvi put odgledaće je nikšićka publika i to u dva termina: u 10 i 13 sati. Prvo reprizno igranje  je 30. septembra u 12 sati. Cijena ulaznice je dva (2) eura.

Opširnije...

Izložba „Crnogorska pozorišna povijest“ biće večeras (četvrtak, 19.septembar) otvorena u barskom Muzeju / Dvorac kralja Nikole. Postavku iložbe čine trinaest (13) panoa, koji faktografski (tekstom i fotografijom) ilustruju razvoj dramske umjetnosti u Crnoj Gori kroz vjekove. Ovaj projekat, Izdavačka djelatnost Nikšićkog pozorišta je realizovala uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore.

Opširnije...

 

Premijernim izvođenjem komedije „Gospodska krv“ na Večernjoj sceni, Nikšićko pozorište sjutra veče (utorak, 17. septembar, sa početkom u 20 sati) otvara novu sezonu - 2019/2020. Na taj način ova producentska kuća nastavlja obilježavanje dva značajna jubileja: 135 godina pozorišne tradicije i dvije decenije od obnavljanja, odnosno osnivanja Nikšićkog pozorišta. Prva repriza je zakazana za 19. septembra, a ulaznice za premijeru i prvo postpremijerno igranje, po cijeni od pet (5) eura su u prodaji na biletarnici Nikšićkog pozorišta, od 10 do 20 sati. Novi projekat Nikšićkog pozorišta je scensko ostvarenje koje će inventivnom režijom i modernim tonovima svih drugih segmentata: scenografije, kostimografije i muzike, uz izvanredan glumački artizam, predstavljati posebno osvježenje ne samo nikšićke, već i crnogorske pozorišne scene – saopšteno je na današnjoj press konferenciji.

Opširnije...

Vrhunski glumački artizam, inventivna režija, vješto upakovana muzika i senzibilno odrađeni ambijentalni likovni elementi, večeras su na premijeri komedije „Gospodska krv“ u Nikšićkom pozorištu publiku „digli publiku na noge“. Frenetičnim aplauzom, glumci su nekolika puta vraćani na bis, a burno su pozdravljeni reditelj Slobodan Marunović i autor muzike Slobodan Kovačević. Predpremijernim i premijernim izvođenjem ovog teksta Nikole Kavaje, potvrđena je producentska najava da će ova predstava u aktuelnoj sezoni, ako ne i duže, biti posebno osvježenje ne samo nikšićke, već i crnogorske pozorišne scene. Nikšićko pozorište, bez sumnje, iz sopstvene produkcije dobilo je predstavu koja će puniti pozorišne sale i biti kvalitetan reprezent bez obzira da li će ona biti izvođena u sklopu redovnih teatarskih repertoara, ili će biti selektovana za pozorišne festivale u zemlji i regionu.

Opširnije...

Komedija „Gospodska krv“, Marka Kavaje koju je za Večernju scenu Nikšićkog pozorišta postavio Slobodan Marunović, premijerno će biti izvedena u utorak, 17. septembra, sa početkom u 20 sati. Ulaznice po cijeni od 5 (pet) eura će biti u prodaji na biletarnici Pozorišta od četvrtka (12.09), u intervalu od 10 do 20 sati.

Opširnije...

Go to top