„Pozdrav iz Austrije VII“ – popularni koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra biće izveden na večernjoj sceni Nikšićkog pozorišta sjutra veče (petak, 10.02), sa početkom u 20 sati. Dirigent je Uve Tajmer, poznati maestro iz Beča, koji je dirigent bečke Folks opere i Opera bal orkestra. Pored crnogorskih simfoničara, na koncertu će nastupiti istaknuti umjetnici: sopranistkinja Brigita Šimon i koncertmajstor Nandor Sederkenjij. Ulaz za publiku, uz pozivnice, je besplatan.

Na repertoaru koncerta „Pozdrav iz Austrije VII“ su: valceri, polke, marševi i arije iz opereta koje su, prije svih, čuvenoj bečkoj porodici Štraus donijele popularnost, a austrijsku kulturu postavile u centar umjetničke muzike. Izbor iz bogatog repertoara Johana Štrausa Mlađeg i Jozefa Štrausa biće upotpunjen djelima: Franca Šuberta, Emeriha Kalmana, Franca Lehara, Nika Dostala, Žaka Ofenbaha; kompozicijama autora XX vijeka Leonarda Bernštajna, Edvarda Kunekea, kao i djelom Uve Tajmera.

 bec1

Crnogorski simfoničari i Brigita Šimon, sopran / fotto muzickicentar.com

Koncert se organizuje zahvaljujući sedmogodišnjoj uspješnoj saradnji Muzičkog centra Crne Gore i Ambasade Austrije u Podorici, a osim nikšićke publike u zvucima crnogorskih simfoničara uživaće i Podgoričani.

Go to top