Koncert podgoričkog hora Kulturno – umjetničkog društva „Stanko Dragojević“ i klapa „Alata“ i „Assa Voce“ na repertoaru Nikšićkog pozorišta je u ponedjeljak, 6. marta, sa početkom u 19 sati. Ulaz za koncert, uz pozivnice, je besplatan. Suorganizator Pozorištu za  ovaj nesvakidašnji muzički doođaj je Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore (CEKUM).

Hor „Stanko Dragojević“ jedno je od najstarijih podgoričkih kulturno - umjetničkih horova, sa tradicijom dužom od 130 godina. Od osnivanja do danas, hor je ostvario oko dvije hiljade koncertnih nastupa. Dirigentsko vođstvo nad horom imaju profesori Ilija Dapčević i Zoja Đurović. Na programu hora „Stanko Dragojević“ najčešće se nalaze djela Tamindžića, Mokranjca i Tučapskog.

 

Hor1

Hor KUD-a "Stanko Dragojević"

 

Klapa „Alata“ iz Podgorice osnovana je 2005. godine. Naziv klape kao i sastav članica vremenom su se mijenjali, a sadašnji sastav djeluje od proljeća 2013.godine. Čine ga članice koje se profesionalno bave muzikom: Zoja Đurović (umjetnički vođa klape), Vildana Šašić, Zorana Latković, Bojana Nenezić, Ivana Pekić i Nataša Jovović. Klapa je učesnik brojnih manifestacija, važnih jubileja, događaja i koncerata u državi. Ovaj ženski vokalni sastav u radu njeguje čisto i lijepo pjevanje, što rezultira odličnim prijemom kod publike i stalnim pozivima za gostovanja.

Klapa „Assa Voce“ izvodi pjesme uglavnom mediteranskog stila, a voditelj klape je Ilija Dapčević.

Go to top