Popularna beogradska grupa „Legende“ održaće koncert u Nikšićkom pozorištu, u utorak, 7. marta, sa početkom u 20 sati. Koncert „Legendi“, Nikšićko pozorište organizuje u susret 8. martu, Međunarodnom danu žena. To je treće gostovanje „Legendi“ na novoj sceni Pozorišta, za koje se uvijek tražila karta više, jer je na koncertima, osim nikšićke, dolazila i publika iz drugih krajeva Crne Gore, ali i iz susjedne Hercegovine. Ulaznice, po cijeni od 10 eura, možete kupiti na biletarnici Pozorišta, od 10 do 20 sati, a sve dodatne informacije možete dobiti posredstvom telefona: 040 / 213 566 i 068 / 461 310.

Beogradska grupa „Legende“ osnovana je 1988. godine, kada se publici predstavila svojim prvim album „Dođi druže“. O njihovoj poularnosti najbolje svjedoči podatak da je bend do sada objavio dvadeset albuma i održao oko hiljadu i osamsto koncerata. Osim u gradovima u Srbiji, „Legende“  su nastupale u Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Mađarskoj, Poljskoj, Kipru, Švedskoj, Sloveniji, Švajcarskoj, Austriji, Kanadi, Nemačkoj, Australiji, SAD-u, Rusiji, Francuskoj i Rumuniji. Dobitnici su mnogih nagrada i priznanja: dest nagrada „Oskara popularnosti“, devet priznanja „Melko“, sedam nagrada „Zlatni Melos“, „Zlatni violinski ključ“ PGP-a za tiraž, četiri zlatne ploče, nagrade Beovizije za pjesmu iz filma „Jesen stiže dunjo moja“, velikog broj priznanja za humanitarne koncerte, Plakete Sava centra, „Zlatnog beočuga“, kao i nagrada sa nekoliko festivala.

 

 legende1

 

„Legende“ su deset puta proglašavane za grupu godine, a poslednje priznanje te vrste Zlatni beočug, grupa je dobila novembra 2011. godine. „Legende“ čine šestorica članova: Ivan Milinković– pjevač ( solista ), Zoran Dašić– kompozitor, tekstopisac, bas-prim, gitara i prateći vokal, Lazar Marin– gitara i prateći vokal, Pero Krznanić– bas gitara i prateći vokal, Želimir Vasić– bubnjevi, udaraljke i prateći vokal i Predrag Stojković– klavijature, klavir i aranžmani.

Go to top