Poznati crnooogorski glumac Slobodan Marunović i profesor gitare dr Rade Amanović, u petak, 10. marta u Nikšićkom pozorištu, sa početkom u 20 sati, prirediće nesvakidašnji teatar poezije, pod nazivom „Noć skuplja vijeka“ (od Njegoša do danas). Ulaz za publiku je besplatan.

„Noć skuplja vijeka“ je projekat Teatra poezije poznatog crnogorskog glumca Slobodana Marunovića, koji izvodi uz pratnju gitariste Rada Amanovića, koji je doktorirao klasičnu gitaru u Americi. „Noć skuplja vijeka“ (od Njegoša do danas) producirana je prije godinu i po. Novi Marunovićev teatar poezije razlikuje se od dosadašnjeg izvođenja sa Slobom Kovačevićem, jer akcenat stavlja na izbor iz predstava koje je on do sada izvodio na takozvanom poetskom jeziku. Osim u Crnoj Gori, Marunović i Amanović nastupali su na scenama u Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji i Rusiji.

 

a1

 

 

Nikšićka publika će po prvi put imati priliku da u kolažnom programu književnosti, glume i klasične muzike, čuje stihove poznatih crnogorskih pjesnika od Njegoša do danas. Na repertoaru teatra poezije  su Njegoševi stihovi iz: „Gorskog vijenca“, „Luče Mikrokozme“, „Šćepana Malog“, ali i savremena crnogorska lirika nastala iz pera poznatih crnogorskih pjesnika: Radovana Zogovića, Ratka Vujoševića, Rista Ratkovića, Zorana Kostića, Lesa Ivanovića i Vitomira Vita Nikolića.

Go to top