Filmska romantična komedija „Bise Bojane“, producentsko - rediteljskog tima: Milan Karadžić, Milutin Mima Karadžić i Dragan Đurković, na bioskopskom repertoaru Nikšićkog pozorišta je od 17. do 19. marta i to u dva termina: 18 i 20 sati i 30 minuta. U filmu glavne uloge igraju: Andrija Milošević, Mima Karadžić, Mira Banjac, Hristina Popović, Mladen Nelević, Dubravka Drakić, Enver Petrovci, Miki Krstović... Cijena ulaznice je 2, 50 eura, a biletari Nikšićkog pozorišta rade od 10 do 20 sati, a u danima projekcije od 10 do 20 sati i 30 minuta. Informacije posredstvom telefona: 040 / 213 566; 068 / 461 310. 

Film je snimljen u koprodukciji Srbije i Crne Gore. Režiju potpisuje Milan Karadfžić, po scenariju koji je uradio sa Vladimirom Đurđevićem, Stevanom Koprivicom i Bojanom Babićem. Film je premijerno prikazan u Srbiji 15. februara ove godine, a crnogorsku premijeru imao je nedavno, tačnije 3. marta.

U središtu ove filmske storije je Đorđe Popović (Slaven Došlo), mladi ljekar iz Beograda, koji dobija anonimni poziv da upozna oca. U tom trenutku Đorđe vjeruje da mu je otac mrtav, ali ipak odlučuje da se upušti u potragu za sopstvenim identitetom. Odlazi u Crnu Goru, gdje upoznaje Lolu (Vanja Nenadić), mladu kajterku i kćerku policijskog inspektora, koja putuje na Adu Bojanu.

 

bojana1

Plakat igranog filma "Biser Bojane"

 

 

Nikola Popović (Mima Karadžić) nakon višegodišnje robije izlazi iz zatvora u Trstu i odlazi u Crnu Goru, po sakrivene dijamante, davno opljačkane u evropskim juvelirnicama. Nikola očekuje vruć doček policije i bivših partnera zainteresovanih za dijamante. Spreman je na sve, ali ne i na susret sa sinom, nakon 25 godina.

Ova filmska priča će, prema najavi produkcije, biti adaptirana i u tv seriju.

Go to top