Nikšićko pozorište obilježiće - Međunarodni dan pozorišta za djecu i mlade (20. mart) i Međunarodni dan lutkarstva (21. mart) predstavama: „Kuče koje nije umjelo da laje“ i„Luckasti klovnovi“. „Kuče koje nije umjelo da laje“ na repertoaru je u ponedjeljak i to u dva termina: 10 i 12 sati, a sjutradan u istom intervalu će biti izveden komad „Luckasti klovnovi“. Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta, od 10 do 20 sati, po simboličnoj cijeni od  1 eura, a sve dodatne informacije možete dobiti posredstvom telefona - 068 461 310.

„Kuče koje nije umjelo da laje“ je produkcija Dječijeg umjetničkog centra iz Podgorice, a namijenjena je djeci predškolskog i nižeg školskog uzrasta (3+). Tekst i režiju ovog zanimljivog komada potpisuje Davor Dragojević, koji pored Dijane Dragojević, tumači i jednu od uloga. Scenografiju i lutke uradila je Saška Moštrokol.

Ova predstava je izuzetno zabavna, ali i veoma edukativna. Na duhovit način donosi priču o odrastanju kučeta i njegovoj želji da nauči da laje. Putujući kroz svijet, to kuče srijeće razne likove (kokota, kravu, lisicu, patku...) koji, svako na svoj način, pokušavaju da mu 'pomognu', pa tako kuče kukuriče, muče... A da li će zalajati? E, to je tajna, koju će djeca odgonetnuti u interakciji sa glumcima. Priča je, sa druge strane edukativna, jer kroz zanimljivu igru, upoznaje djecu sa osnovnim elementima pozorišne predstave: scenografijom, kostimima, muzikom, koreografijom...

Najmlađa nikšićka publika u utorak, 21. marta, uživaće u čarolijama predstave „Luckasti klovnovi“, koja je nastala po tekstu Toda Nikoletića, jednog od najpopularnijih stvaraoca za najmlađe na južnoslovenskim prostorima. Uloge tumače: Anđelija Rondović i Sanja Vujisić, glumice koje su krenule iz Kolašinskog amaterskog pozorišta i preko Fakulteta za dramsku umjetnost sa Cetinja, stigle do profesionalnog glumačkog zvanja i znanja. „Luckasti klovnovi“ su produkcija Međunarodnog festivala alternativnog teatra ,,Korifej #3“.

Go to top