Italijanski igrani film „Napulj je pjesma“ (Song'e Napule, 2013), večeras sa početkom u 20 sati, biće prikazan u sali Nikšićkog pozorišta. Projekciju tog filma organizuje Pozorište u saradnji sa Ambasadom Italije u Crnoj Gori. Ulaz za publiku je besplatan.

 Radnja filma je smještena u savremeni Napulj. Mladi, talentovani ali nezaposleni pijanista Paco, zahvaljujući vezama dobija posao u policiji. Radi u skladištu zaplijenjene robe gdje jednom prilikom, u želji da skrati vrijeme, svira na pronađenom klaviru. Njegovu svirkom slučajno čuje komesar Cammarota, ambiciozan i istrajan vođa policijskog odreda čiji je glavni cilj da uhvati mafijaškog ubicu zvanog Duh, a koga niko nikada nije vidio. Zbog muzičke nadarenosti Paca šalje na tajni zadatak, kao klaviristu na mafijaškom vjenčanju... Pacu se u tom trenutku događaju stvari koje nikad nije želio, osim što radi u policiji, u tajnoj misiji mora svirati muziku koja mu se ne sviđa i tako rizikuje vlastiti život…

Režiseri filma su Antonio i Marko Morati. Uloge tumače: Alessandro Roja (Paco Stillo/Pino Dinamite), Giampaolo Morelli (Lollo Love), Serena Rossi (Marianna), Paolo Sassanelli (komesar Cammarota), Carlo Buccirosso (načelnik Vitali)... Scenario potpisuju: Giampaolo Morelli, Antonio Manetti, Marco Manetti i Michelangelo La Neve, a fotografiju Francesca Amitrano.

Go to top