Za najmlađu pozorišnu publiku, uzrasta od 2 do 14 godina, Nikšićko pozorište će sjutra (subota, 27. maj), sa početkom u 12 sati, ugostiti ansambl predstave „Maša i Medvjed“, beogradskog Mašinog pozorišta.Predstava „Maša i Medvjed“ je edukativnog i  iteraktivnog karaktera i uključuje i djecu u cijelu priču. Ulaznice po cijeni od 2 € možete kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta, od 10 do 20, a na dan izvođenja predstave od 10 do 12 sati.

Likovi ove zanimljive pozorišne priče za djecu - Maša i Medvjed, kroz igru uče djecu da je ljubav i smijeh najače oružje protiv zla koje nas okružuje, što je u ovom slučaju lik Boćka Zloćka. Predstavu je režirao i napisao Saša Pantić, kostime je uradio Bojan Ćetković, a muziku Milan Sudžuk. Glumci su: Srna Kuzmanović (Maša) - zamjena Marijana Glusac, Aleksandar Radević (Medvjed) i Andrija Kovač (Boćko Zloćko).

U sinopsisu ove predstave se navodi da mala nestašna Maša živi u šumi sa svojim najboljim prijateljem Medom i ostalim životinjama (zeka, vukovi, prase, koza i kuče) i slavi rođendan. Medo je otišao da svima podijeli pozivnice za Mašinu rođendansku žurku, ali tada se pojavljuje Boćko Zloćko, koji želi da se osveti Maši i Medvjedu, jer su prošle godine na isti taj daj pozvali cijelu šumu da dođe na slavlje, osim njegove sestrice Boćkice Zloćkice. Zbog toga se on sveti i zaleđuje cijelu šumu, Mašu i Medvjeda, takodje. Međutim, kako Boćko Zloćko nije toliko zao kao što se predstavlja, on djeci otkriva tajnu kako mogu da odlede Mašu i Meda, ali samo njih.

Kada djeca odlede Mašu i Meda, uz pomoć drugara oni smisle način kako da pobijede Boćka Zloćka (a to je pjesma i smijeh), nakon čega im on otkriva tajnu kako da odlede šumu… Dok Medo odleđuje šumu, nestašna Maša uči Boćka Zloćka kako izgleda kada te neko voli i kada imaš drugare i prijatelje, ali i pravilima da se moraju redovno prati ruke i zubi, te da je to dovoljno da bi svaki dan makar malo bio srećan. Kada Medo odledi šumu, on brzo dotrči do Maše, da joj javi da su svi u šumi već krenuli kod nje. No, ona pored svih pozove i Boćka Zloćka na žurku…. Slijedi pjesma za kraj i žurka sa drugarima…..

Predstava traje 45 minuta.

Go to top