Monodrama„Petrijin venac“, u izvođenju Ljiljane Đurić, poznate beogradske pozorišne i filmske glumice, na repertoaru Nikšićkog pozorišta je u utorak, 11. jula, sa početkom u 20 sati.

Predstava je rađena u produkciji teatra „Favi“ iz Beograda, po tekstu Dragoslava Mihailovića, a u rediteljskoj postavci Duška Anđića. Dramatizaciju potpisuje glumica Đurić. Muziku za ovaj monodramski komad napisala je Vanja Pilipović.

Ulaznice po cijeni od 2 eura će biti u prodaji od petka, 7. jula, na biletarnici Nikšićkog pozorišta (od 10 do 20 sati). Rezervacije i dodatne informacije možete dobiti posredstvom telefona 068 461 310.

 Monodrama „Petrijin venac“ kroz komične i tragične situacije, govori o životu nepismene, ali izuzetno inteligentne seoske žene sa polovine prošlog vijeka. U njoj je obuhvaćen čitav Petrijin život, pa publika kroz duhovite i tragične elemente upoznaje sve životne situacije junakinje istoimene drame.

 

petrija1

Monodrama "Petrijin venac" u izvedbi Ljiljane Đurić dobitnica nagrada na prestižnim festivalima

 

Ova monodrama Ljiljane Đurić pobjednik je XI Festivala malih scena - monodrama srpska, dok je na prošlogodišnjem Međunarodnom teatarskom festivalu u Moskvi „Petrijin venac” nagrađen „Srebrnim vitezom“.Share

Go to top