Komedija „Ko je ovde idiot“,nastala po motiva jednočinke „Idiot“ iz 1903. godine,ruske spisateljice Muze Pavlove, biće izvedena u Nikšićkom pozorištu u četvrtak, 12. oktobra, sa početkom u 20 sati i 30 minuta. U predstavi igraju Milan Kalinić i Srđan Ivanović, koji potpisuju adaptaciju i režiju. Cijena ulaznice je 5 eura i u prodaji su svim danima, od 10 do 20 sati, na biletarnici Nikšićkog pozorišta.

Riječ je o komadu koji prikazuje vrijeme s’ početka minulog vijeka, kaada su u Rusiji su prije venčanja morale da se uzmu brojne potvrde, između ostalog i od psihijatra. Radnja počinje kada budući mladoženja, poslije burne momačke večeri odlazi kod psihijatra po potvrdu…

 kojeovdjeidiot1

U predstavi je na humorističan način prikazan segment iz svakodnevnog života, diskretno prožet sa bliže oslikavanjem dobro znanih likova iz političkog života, kao i stavljanje publike u ulogu ostalih aktera predstave. Tako će pojedinci ovu predstavu pamtiti po nenamjernim malim učešćem u istoj i velikim pitanjem u sopstvenoj glavi: Ko je ovde idiot? Ali sa osmjehom na usnama.

Go to top