Nikšićko pozorište je za najmlađu publiku u oktobarskom repertoaru pripremilo dva zanimljiva naslova, akrobatsko - poetsku predstavu „Akrobatika, matematika“ i crtani film u 3D tehnologiji „Mali Bigfoot“ (The son of Bigfoot). Predstava za djecu „Akrobatika, matematika“ će biti izvedena  u srijedu, 18. oktobra,  u terminima: 10, 12 i 14, dok će film biti prikazan u ponedeljak,16. oktobra, u 11 i 14 sati. Prodaja ulaznica za oba naslova organizovana je u saradnji sa osnovnim školama i vrtićima, a dio karata će biti i u slobodnoj prodaji na biletarnici Pozorišta, na dan izvođenja predstave i prikazivanja filma. Cijena ulaznice za predstavu je 1,5, a za film 2, 50 eura.

 

„Akrobatika matematika“ pripada tzv. fizičkom teataru za djecu iu prvi plan stavlja gimnastičku vještinu i poeziju, sa ciljem da kod djece stvori pozitivan odnos prema matematici  i to kroz igru i fizičke pokretevažnza ranu stimulaciju kognitivnih sposobnosti djeteta.

Pored matematike prisutni su i motivi iz oblasti ekologije i astronomije.  Glumačka podela sastoji se od tri aktera.Likove dječaka i djevojčice tumače profesionalni glumcivješti u ritmičkoj gimnastici i akrobatici, dok lik Deke Žuborka tumači Predrag Kolarević kojiujedno potpisuje scenario i režiju predstave.

Francusko-belgijski crtani film „Mali Bigfoot“ (The son of Bigfoot) u devedesetdvominutnoj priči govori o trinaestogodišnjem Adamu, koji kreće u potragu za svojim davno izgubljenim ocem. Ubrzo otkriva da mu je otac ni više ni manje nego legendarni Bigfoot, koji se godinama skrivao duboko u šumi kako bi zaštitio sebe i svoju obitelj od velike korporacije HairCo, koja želi izvoditi eksperimente s njegovim DNA-om. Otac i sin počinju nadoknađivati izgubljeno vrijeme, a Adam uskoro otkriva kako također ima super-moći. Međutim, nije svjestan da je njegova potraga za ocem dovela korporaciju HairCo bliže Bigfootu.

Go to top