Predstava „Čuvari tvog poštenja“, višestruko nagrađivani autorski projekat Borisa Liješevića, u produkciji Večernje scene Gradskog pozorišta, biće izvedena u Nikšićkom pozorištu, u ponedjeljak, 25. decembra, sa početkom u 20 sati. Ulaznice će biti u prodaji na biletarnici Pozorišta, od srijede 20. decembra, do dana izvođenja predstave, u intervalu od 10 do 20 sati. Cijena  je 4 eura. Dodatne informacije o prodaji ulaznica možete dobiti pozivom telefonskog broja:  068 461 310.

 Predstava „Čuvari tvog poštenja“, nastala je u kreativnoj sinergiji reditelja Liješevića sa glumačkim ansamblom Gradskog pozorišta: Dubravkom Drakić, Božidarom Zuberom, Emirom Ćatovićem, Brankom Femić, Željkom Radunović, Katarinom Krek, Ivonom Čović Jaćimović, Sanjom Popović, Pavlom Ilićem, Brankom Ilićem i Simom Trebješaninom. U autorskom timu, pored reditelja Liješevića, su i Rambo Amadeus koji potpisuje muziku, Gorčin Stojanović kao scenograf, kostimografkinja Tijana Todorović i dramaturškinja Stela Mišković.

cuvari1

Detalj iz "Čuvara"

To je savremena je priča sa puno smijeha, gorčine, ali i mnogo prepoznavanja. Ideju za komad „Čuvari tvog poštenja“, Liješević je pronašao u istoimenom stihu crnogorske himne, u težnji da preispita savremene društvene okolnosti i vrijednosti na kojima smo odgajani. Predstava postavlja brojna aktuelna pitanja, poput: Šta danas znači poštenje u Crnoj Gori? Šta smo u stanju da žrtvujemo zarad časti i obraza? Kakvi smo i gdje smo u odnosu na pretke? Šta nam je donijelo vrijeme koje nas udaljava od osnovnog „koda“ naših predaka? Šta je ostalo od poštenja koje je iznjedrilo našu himnu?

"Čuvari tvog poštenja" do sada su osvojili sedam nagrada na festivalima u zemlji i regionu. Na ovogodišnjem Bijenalu crnogorskog teatra osvojili su dvije nagrade - Specijalnu nagradu žirija i priznanje za najbolju epizodnu ulogu , koje je pripalo Dubravki Drakić. Na IV ambijentalnom pozorišnom festivalu „Novi tvrđava teatar“, u Čortanovcima dobili su nagradu za najbolju predstavu, a na XX Teatar festu „Petar Kočić“, u Banjaluci, komad je nagrađen Gran prix-om za najbolju predstavu, kao i Nagradom za najbolju režiju. „Čuvari“ su proglašeni za najbolju predstavu i na XII festivalu mediteranskog teatra „Purgatorije 2017“, u Tivtu, a nagrada za glumačku bravuru na tom Festivalu pripala je Dubravki Drakić.

Go to top