Februarski repertoar Nikšićkog pozorišta, koji će biti realizovan u okviru novog programskog koncepta „Nikšićka kulturna scena 2018“, proteći će u znaku obilježavanja Dana Nikšićkog pozorišta16. februar. Taj značajan datum u istoriji nikšićke teatarske scene (134 godine od igranja prve pozorišne predstave „Slobodarke“ u Nikšiću) biće obilježen izvođenjem baletske predstave „Pepeljuga“, u produkciji Baletske škole „Princeza Ksenija“.

Baletski spektakl „Pepeljuga“ namijenjen je i djeci i odraslima i do sada je najveće baletsko ostvarenje za 18 godina rada Škole „Princeza Ksenija“.

Koreografiju tog djela na muziku poznatog ruskog kompozitora i pijaniste Sergeja Prokofjeva potpisuje Katja Petrovska iz Sofijske opere.  Pored velikog ansambla Škole baleta iz Podgorice, Nikšića i Bara, na nikšićkoj premijeri „Pepeljuge“, u ulogama Prica i Pepeljuge, nastupiće i solisti iz pekinške Akademije igre. Cijena ulaznice za ovaj glamurozni projekat, koji će biti izveden u petak, 16. februara, u 19 sati je tri (3) eura.

Na večernjoj sceni Nikšićkog pozorišta, u utorak, 13. februara biće izvedena komedija „Ženidba“, slavnog ruskog pisca Nikolaja Vasiljeviča Gogolja. Predstava je nastala u koprodukciji Crnogorskog narodnog pozorišta i Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“. Adaptaciju i režiju tog  projekta, čija je premijera bila 3. oktobra prošle godine na Velikoj sceni CNP, uradio je Egon Savin. U predstavi igraju: Zoran Vujović, Nada Vukčević, Varja Đukić, Dejan Ivanić, Nikola Perišić, Aleksandar Gavranić, Gojko Burzanović, Goran Vujović, Olivera Vuković i Radmila Čolić. Cijena ulaznice je četiri (4) eura.

Nikšićko pozorište je u saradnji sa Crnogorskom kinotekom za filmsku publiku pripremilo dva filmska spektakularna naslova klasične forme: „Kazablanka“, koja je na repertoaru u  ponedjeljak, 5. februara, u 20 i „Mostovi okruga Madison“, u utorak, 6. februara, takođe u 20 sati. Ulaz za filmske projekcije je besplatan.

 

Go to top