Nikšićko pozorište u saradnji sa beogradskim producentskim kućama - „Ars Longa“ i „Šareni suncokreti“, organizuje izvođenje predstava: „Kralj majmun“ i „Zlatkovo zlato“. Cijene ulaznica su 1, 50 € i većim dijelom njihova prodaja se realizuje organizovano, u saradnji sa osnovnim školama u gradu. Jedan broj ulaznica biće u slobodnoj prodaji, na dan izvođenja predstave, na biletarnici Pozorišta „Kralj majmun“ je na repertoaru u petak (18. maja) u tri termina: 10, 12 i 13 sati. „Zlatkovo zlato“ će biti izvedeno nedjelju dana kasnije (u srijedu, 30. maja), u tri termina: 10, 12 i 14 sati

 Komedija „Kralj majmun“ je zabavno-obrazovnog karaktera rađena po motivima istoimene Dositejeve basne. Uz pomoć izvanrednih lutki, glume i igre, ova predstava će ispričati djeci živopisnu basnu. Adaptacija i režiju ovog zanimljivog komada potpisuje Predrag Kolarević. Uloge tumače: Predrag Kolarević, Đurđa Pavlović i Miroslav Petrović. Glavni likovi Dositejeve basne su: lav, majmun, lisica i vuk. Radnja ove komične predstave odvija se u džungli, gde vlada kralj - lav. Zbog svoje starosti kralj se odriče svoje kraljevske krune. Mnoge životinje žele da naslijede njegovu krunu, međutim, ona ni jednoj drugoj životinji ne paše.

 

april2

"Kralj majmun" - komedija zabavno-obrazovnog karaktera

 

Pojavljuje se majmun koji svojim smjehotresnim vratolomijama zadobija simpatije ostalih životinja i tako postaje kralj. U rukama majmuna kraljevska kruna postaje igračka. Lisica se nije složila da na čelu životinjskog carstva bude budalasti majmun i postavlja mu klopku od banana. Majmun biva nasamaren, ispada smešan i ostaje bez krune čime se ova komična priča i završava.

U komadu „Zlatkovo zlato“, najmlađoj publici se, kroz pozorišnu igru, pokazuje kako je kralja Zlatka uhvatila "zlatna groznica" i na koji način se on, od nje oslobađa.

 

april1

"Zlatkovo zlato" pouka o pravim vrijednostima

 

Ovaj razigrani pozorišni komad nas podsjeća da treba da uvažavamo prave vrijednosti i da budemo srećni sa onim što imamo. U predstavi igraju: Radovan Rale Babić, Nikolina Bogdanović i Tanja Damjanovski. Autorka predstave: Tanja Damjanovski.

 

Go to top