Nikšićko pozorište na junskom repertoaru ima ukupno šest naslova, koje će realizovati u okviru programa „Nikšićka kulturna scena“, a u saradnji sa institucijama kulture u gradu i Crnoj Gori. Pozorište je za publiku obezbijedilo besplatan ulaz za naslove iz klasičnog baleta i filmske projekcije, dok su ulaznice za predstavu za djecu „Maša i medo čuvaju prirodu“ i koncert Gudačkog kvarteta „Hanabera“, u prodaji na biletarnici Nikšićkog pozorišta i to svakodnevno od 10 do 20 sati. Cijena ulaznice predstave za djecu je 1, 50, a za koncert „Hanabera“ - 5 eura.

Na junskom repertoaru Pozorišta posebnu pažnju će privući i javni čas klasičnog baleta učenica Baletske škole „Princeza Ksenija“, Nikšić. Ovaj program će biti održan u sali Nikšićkog pozorišta, u nedjelju, 3.juna, u intervalu od 11 do 13 i 15 minuta. Sjutradan (nedjelja, 4.jun, sa početkom u 12 sati), Dramski studio Istok“ izvešće predstavu za djecu „Maša i medo čuvaju prirodu“. Dan kasnije, sa početkom u 20 sati, na sceni Pozorišta nastupiće Gudački kvartet „Hanabera“ iz Beograda.

Izdavačka djelatnost Nikšićkog pozorišta predstaviće se na „48. Festivalu dramskih amatera Bijelo Polje 2018“, gdje će u okviru zvaničnog programa ovog najstarijeg Festivala biti promovisan časopis „Pozorište“.

Filmska publika će imati priliku da odgleda dva igrana filma: 18. juna, u 20 sati, na repertoaru je „Dvoboj“, Stivena Spilberga, asjutradan, takođe u istom terminu, Formanov kultni film „Kosa“.

Go to top