Na sceni Nikšićkog pozorišta, sjutra veče (utorak, 5.juna, sa početkom u 20 sati) gostuje beogradski kvartet „Habanera“. Cijena ulaznice za ovaj koncert je 5 eura.

Repertoar kvarteta „Habanera“ najbolje se može ilustrovati citatom američkog džez saksofoniste Sten Geca: „Dobar kvartet je kao inspirativan razgovor prijatelja čije su ideje u međusobnoj interakciji“.

U ovom beogradskom, popularnom kvartetu spojile su se poput linija četiri različite ideje i stvorile novu, zajedničku, istinsku i vrijednu, koja rezultira zvukom, što ovaj ansambl čini posebnim. Članice kvarteta vodile su se snovima i muzikom uz koju su odrasle, prenijevši je u svoju stvaralačku oazu. Njih četiri su uvijek životni Rock prenijele na žice finog melodijskog instrumenta violine i u numere domaćeg etno folka, protkale groove violončela i bezvremenskim pop  i dale im novi oblik. Najvažnije u njihovom muziciranju su emocije koje dožive muzicirajući pred publikom. Tako kod Nine Birač se kod violinistkinje prepoznaje  svaka emocija i kada svira muzikom donosi svoju ličnost. Šerin Mansouri je sirijskog porijekla, što se može čuti u njenom scenskom izrazu. Sanja Stojanović, violistkinja kvarteta važi za „apsolutnog sluhistu“! Njenom uhu ne može promaći nijedan pogrešan ton. Čelistkinja Milica Grujić svira najveći instrument i dobar je vođa ovog kvarteta.

 

Go to top