Časopis „Pozorište“, čiji je izdavač Nikšićko pozorište, biće promovisan na 28. Festivalu dramskih amatera Crne Gore, u Bijelom Polju.

Promocija časopisa će biti održana u srijedu, 6.juna, sa početkom u 20 sati i 30 minuta, u galeriji Centra za djelatnosti kulture u Bijelom Polju. O teatrološkom, teatrografskom i kulturološkom značaju ove jedinstvene publikacije u Crnoj Gori, će govoriti: Vanja Kovačević, novinar i publicista, mr Marija Čolpa, dramska spisateljica i scenarista i Slavojka Marojević, urednica izdavačke djelatnosti Nikšićkog pozorišta i časopisa „Pozorište“. 

Ovogodišnji Festival dramskih amatera Crne Gore održaće se od 6. do 9. juna,  pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore i Opštine Bijelo Polje, a u organizaciji JU-eCentra za djelatnosti kulture „Vojislav Bulatović Strunjo“. Savjet Festivala je usvojio prijedlog selektora  Izeta Mulabegovića, da ove godine na  Festivalu dramskih amatera Crne Gore, od prijavljenih jedanaest,  učestvuje sedam predstava iz:  Podgorice, Nikšića, Plava, Petnjice, Rožaja i Bijelog Polja. Osim promocije časopisa „Pozorište“, u okviru pratećeg programa Festivala biće upriličene predstave za djecu i izložba slika. U čast nagrađenih biće izvedena i predstava '„Bog masakra'“, Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“, sa Cetinja.

Go to top