Nikšićko pozorište će zbog velikog interesovanja publike, u subotu 17. i nedjelju, 18. novembra, organizovati ponovno prikazivanje igranog, hit filma „Južni vetar“, reditelja Miloša Avramovića. Projekcije za dane vikenda biće organizovane u tri termina: 15. 30 h, 18 h i 20.30 h. Ulaznice po cijeni od tri (3) eura biće u prodaji na biletarnici Pozorišta, od četvrtka, (15. novembar) do nedjelje (18. novembar).

Scenario filma potpisuju reditelj Avramović i Petar Mihajlović. U toj surovoj, ali duhovito i uzbudljivo priči, glavna uloga poverena je Milošu Bikoviću. Osim njega u filmu igraju i: Dragan BjelogrlićMiodrag RadonjićBogdan DiklićAleksandar BerčekJovana StojiljkovićNebojša GlogovacSrđan Žika Todorović, Miloš TimotijevićAleksandar BerčekHristo ShopovIvaylo Zahariev… Ekipa filma veliku pažnju je posvetila i muzici koja je posebno rađena kako bi upotpunila ovu nesvakidašnju akcionu dramu, a potpisuje je produkcija „Bassivity“, izvođači: Rasta, Senidah i Coby. 

Film govori o beogradskom organizovanom kriminalu, dilovanju droge, krađi automobila...Ovo ostvarenje oslikava drugu stranu momaka sa beogradskog asfalta, kao i život jedne generacije koja nije lično iskusila devedeste, ali su se tragovi tih paklenih godina i te kako osjetili u njihovim životima.

Miloš Biković igra Petra Maraša, koji ima talenat da postane možda i šampion Formile 1, ali zbog jedne situacije pravi druge izbore koje koji će ga odvesti na stranu suprotnu zakonu. U životu Maraša, pripadnika beogradske automobilske mafije, stvari počinju da dobijaju drugi smisao.Napušta roditeljski dom i sa dugogodišnjom djevojkom Sofijom se useljava u svoj novi stan. Klan čiji je pripadnik, a kojim upravlja iskusni „Car“, dobro „radi“. Posao je uigran, novca ima dovoljno za sve, a policija im ne pravi probleme. Sve će se to promijeniti kada se Maraš slučajno zamjeri brutalnom narko klanu.

 

juznivetar1

 

 Dragan Bjelogrlić igra Cara, koji se prema Marašu prije svega postavlja kao otac, a ne kao „poslodavac“ i prema njemu je zaštitički nastrojen.

 Nebojša Glogovac je igrao Goluba, njihovog ljutog protivnika. Ovo je Glogovcu posljednja uloga.

Izdavačka djelatnost Nikšićkog pozorišta

Go to top