Martovski repertoar Nikšićkog pozorišta obilježiće naslovi tri scenske umjetnosti: drame, baleta i muzike, tako da će publika imati priliku da uživa u različitim umjetničkim izražajnim sredstvima.

Repertoar koji je posvećen obilježavanju 135 godina pozorišne tradicije u Nikšiću i dvadeset godina od rada, odnosno obnavljanja Nikšićkog pozorišta, biće otvoren 6. marta predstavom „Severoistok“, u koprodukciji Bitef teatra i Beo Arta. Predstava je rađena po tekstu Torstena Buhštajnera, u režiji Jane Maričić. Uloge su povjerene: Jovani Gavrilović, Milici Janevski Katarini Žutić. Cijena ulaznice je pet (5) eura.

Povodom međunarodnog Dana žena, 8. marta na večernjoj sceni Nikšićkog pozorišta nastupiće poznati crnogorski glumci, Jelena Nenezić Rakočević i Simo Trebješanin. Ovaj popularni dvojac, u muzičko-poetskoj večeri pod nazivom „Ako znate, bilo što“, na drugom nastupu u svom rodnom gradu (prvi je bio premijerno izvođenje 24.decembra minule godine, u sali Zahumlja), publici će darivati pjesme: Džonija Štulića, Momčila Bajagića Bajage, Jadranke Stojaković, Miladina Šobića, grupe „Bolero“ i drugih poznatih izvođača, kao i stihove Desanke Maksimović i Sergeja Jesenjina. Cijena ulaznice je dva (2) eura.

Večernja scena Pozorišta u Nikšiću, 18. marta biće rezervisana za izvedbu komada „Suze su OK“, beogradskog Zvezdara teatra, koja je rađena po tekstu Mirjane Bobić Mojsilović, u režiji Milana Karadžića. Cijena ulaznice za ovu kultnu predstavu, koja slavi dvije decenije od premijernog izvođenja, je sedam (7) eura.

Crnogorski simfonijski orkestar gostuje u Nikšićkom pozorištu, 22. marta, pod dirigentskom palicom maestra Kirila Stankova iz Njemačke. Ulaz za ovaj spektakl klasične muzike je besplatan.

Najmlađu publiku očaraće izvođenje baletske predstave „Vragolanka“ iz najnovije produkcije Baletske škole „Princeza Ksenija“. Ovaj komični baletski komad, u dva čina, premieru je imao u decembru prošle godine u Crnogorskom narodnom pozorištu, a koreografiju potpisuje Antoaneta Alexieva. Cijena ulaznice je dva (2) eura.

 

Izdavačka djelatnost Nikšićkog pozorišta

Go to top