Kultna predstava „Suze su OK“, beogradskog Zvezdara teatra biće izvedena na Večernjoj sceni Nikšićkog pozorišta u ponedjeljak, 18. februara, sa početkom u 20 sati. Ova predstava je pozorišni hit, a incenirana je po istoimenoj drami poznate spisateljice Mirjane Bobić Mojsilović, režiji Milana Karadžića. Uloge tumače: Tanja Bošković, Petar Mihailović, Rade Marjanović i Milan Caci Mihailović. Cijena ulaznice je sedam (7) eura. Biletarnica Nikšićkog pozorišta otvorena je od 10 do 20 sati.

„Suze su OK“ je uzbudljiva melodrama sa zanimljivim krajem o pjesnicima i njihovoj muzi, o želji da se ostavi trag u životu. Predstava je skoro dvije decenije na repertoaru, stvarajući čitavu armiju obožavalaca koji je nazivaju kultnom i često joj se vraćaju. Zvezdara teatar i agencija „Impresario“ u aprilu prošle godine proslavili su deceniju uspješnog izvođenja i 18 godina od njene premijere.

 

 

suze1

"Suze su OK" / Tanja Bošković i Milan Caci Mihailović

 

Predstava je premijerno izvedena u Narodnom pozorištu Beograd, 16. marta 1999.godine, a 2007. imala je novu premijeru na sceni Zvezdara teatra, na kojoj se igra i danas i je jedna od najdugovječnijih predstava u Beogradu. Izvođena je na skoro svim scenama u Srbiju i zemljama regiona, a imala je brojna gostovanja u pozorištima Evrope i svijeta. Ovjenčana je brojnim nagradama, jer je Tanja Bošković za ulogu u „Suzama“ osvojila Nušićevu nagradu za najboljeg/u glumca/cu  na Festivalu „Nušićevi dani“ u Smederevu 2008.godine, kada je predstava u cjelini dobila Drugu nagradu. Glumica Bošković je takođe za ulogu u ovoj predstavi osvojila i nagradu za najbolju žensku ulogu na Pozorišnom festivalu u Doboju 2008., a bila je i laureat Festivala „Risto Šiškov“ u Strumici 2017.godine. Kada je maestralna glumica Bošković pročitala dramu skoro proročki je rekla da će ovu ulogu igrati dok bude mogla da stoji na nogama.

U susret desetogodišnjici predstave, književnica Mirjana Bobić Mojsilović je izjavila:

„Jedna žena, opčinjena poezijom i pjesnicima ima samo jednu čežnju – da napokon dobije pjesmu o sebi. Vođena divnom molitvom koju nikada neće izgovoriti na glas, ’Gospode, kad mi već nijesi dao da budem pjesnik, daj mi da budem poezija’, ona čini sve što je u njenoj moći da taj san, san svake žene, nekako i ostvari. To je priča o Mariji Kalić, koja je sanjala da bude operska pjevačica, a karijeru je završila u horu Radio Beograda, o njenim snovima i razočarenjima, o ljubavi, i patnji i iznevjerenim očekivanjima, o lažima i istinama koje stižu kasno, istakla je Bobić Mojsilović.

Izdavačka djelatnost Nikšićkog pozorišta

Go to top