Predstava „Kir Janja“, u produkciji beogradskog „Okret teatra“ biće izvedena večeras (08. aprila, sa početkom u u 20 sati) na sceni Nikšićkog pozorišta. Ulaznice možete kupiti na biletarnici Pozorišta, po cijeni od četiri (4) eura. Učenici, studenti, penzioneri i lica sa invaliditetom imaju popust od 50%. Radno vrijeme biletarnice je od 10 do 20 sati. Rezervacija ulaznica i dodatne informacije možete dobiti nakon poziva telefona: 068/ 461 310 i 040/ 213 566.

Predstava „Kir Janja“ rađena je po jednom od najpoznatijih djela Jovana Sterije Popovića, koje je neizostavni dio lektire za srednje škole. Na duhovit, zanimljiv i lepršav način, uz kreativno osmišljenu scenografiju i kvalitetnu i originalnu muziku, glumci su oživjeli živopisne likove kojima je Sterija opisao stanje u društvu, ali i ismijao loše karakterne osobine ljudi, koje su univerzalne i prisutne u svim vremenima.

Uloge u predstavi tumače: Marko Nikolić, Danijela Tanasković, Marija Ćeranić, Milan Vranešević i Nikola Krneta. Adaptacija i režija predstave je kolektivna i potpisuje je „Okret teatar“.

Kir1

Detalj iz Sterijinog "Kir Janje", u produkciji "Okret teatra"

„Okret teatar“ je pozorišna trupa osnovana 2012. godine u Beogradu sa željom da svojim predstavama djeci i mladim ljudima približi svijet lektire. U ansamblu ove predstave su akademskii glumci sa iskustvom stečenim kroz brojne uloge u beogradskim pozorištima:„Boško Buha”, „Pozorište na Terazijama”, „Jugoslovensko dramsko pozorište”, „Narodno pozorište”, „Madlenianum”, kao i u televizijskim igranim serijama, dječijim televizijskim programima i igranim filmovima.

Izdavačka djelatnost Nikšićkog pozorišta 

Go to top