Predstava za djecu (5+) Ne žuri, stoj! Čuvaj glavu druže moj! produkcija Mali atelje „Arlekin“ iz Podgorice, biće izvedena na sceni Nikšićkog pozorišta, u petak (10. maj) sa početkom u 10 i 12 sati. Cijena ulaznice je 1, 50 €. Prodaja ulaznica organizovana je u saradnji sa osnovnim školama, i na biletarnici Pozorišta, od 10 do 20, a na dan izvođenja do 12 sati.

Ne žuri, stoj! Čuvaj glavu druže moj! je školski primjer edukativnog scenskog djela, koji otvara niz pitanja o nivou svijesti u vezi sa bezbjednosti u saobraćaju. Predstava je nastala po tekstu mladog dramskog pisca Mila Masoničića. Uloge tumače: Žana Gardašević Bulatović, glumica Crnogorskog narodnog pozorišta i Ivona Čović Jaćimović, članica ansambla Gradskog pozorišta iz Podgorice.

 

saob1

Glumice Gardašević Bulatović i Čović Jaćimović potpisuju i režiju ovog edukativnog komada, koji se tiče saobraćajne kulture i poštovanja propisa u saobraćaju. Ova predstava djecu uči, na veoma dopadljiv i zanimljiv scenski način, pravilima ponašanja u saobraćaju i poštovanju tih propisa. Predstava se tiče ne samo djece , već i roditelja, koji su takođe ciljna grupa ovog djela. Najmlađa publika će imati priliku da sa scene čuju: Kako bi se trebalo ponašati tokom vožnje automobilom? Kako se poštuju pravila kada su učesnici u saobraćaju kao pješaci? Kako najsigurnije prelaziti ulicu? Šta pokazuju i na što upozoravaju: semafor, znakovi i saobraćajni policajci, kao i niz drugih pitanja za bezbjednost u saobraćaju?

Songove za ovu predstavu je komponovao Vladimir Maraš. Scenografiju potpisuju: Gordana Trebješanin i Maša Jovović, a dizajn „Baroom Baroom“ studio. Producent projekta je producent je Marko Jaćimović.

Go to top