Komedija „Gospodska krv“, Marka Kavaje koju je za Večernju scenu Nikšićkog pozorišta postavio Slobodan Marunović, premijerno će biti izvedena u utorak, 17. septembra, sa početkom u 20 sati. Ulaznice po cijeni od 5 (pet) eura će biti u prodaji na biletarnici Pozorišta od četvrtka (12.09), u intervalu od 10 do 20 sati.

Komedija „Gospodska krv“ nastala iz pera Nikšićanina Marka Kavaje 1958. godine, u produkciji Nikšićkog pozorišta publici će darivati oličenje realnog i iskrenog, što i karakteriše komediju del arte, kojoj i pripada. Režiju potpisuje Slobodan Marunović, koji je podjelu uloga povjerio poznatim, mladim crnogorskim glumcima: Nikoli Vasiljeviću, Ani Vučković, Dušanu Kovačeviću, Jeleni Nenezić Rakočević, Jovanu Daboviću, Slavku Kaleziću i Stevanu Vukoviću. Pored reditelja Marunovića, u autorskom timu su: Aleksandar Saša Vukotić (scenograf), Ljiljana Petrović (kostimografkinja), Ferid Karajica (scenski pokret), Slobodan Kovačević (autor muzike).

 

Gospodskakrv1

"Gospodska krv" / detalj sa čitaćih proba

 

Nikšićko pozorište povodom premijere „Gospodske krvi“ organizuje press konferenciju, koja će biti održana u ponedjeljak, 16. septembra,sa početkom u 11 sati, u VIP salonu Nikšićkog pozorišta.

Na press-u će govoriti direktor Nikšićkog pozorišta, Zoran Bulajić, članovi autorskog tima i glumci.

 

 

Tekst i fotto: Izdavačka djelatnost Nikšićkog pozorišta

Go to top