Nikšićko pozorište i Opština Nikšić, kao poklon đacimna prvacima gradskih osnovnih škola organizuju izvođenje predstave „Budi drug“. Predstava će biti izvedena danas (ponedjeljak, 23.09) na sceni Nikšićkog pozorišta, u dva termina: 10 i 12 sati. Ta edukativna predstava, sa temom o vršnjačkom nasilju, rađena je po tekstu Maje Stojanović, a uloge u njoj tumače: Jelica Vukčević (Branka Stanić), Maja Stojanović i Filip Đuretić. Ulaz je besplatan.

Predstava „Budi drug“ je treći po redu naslov iz produkcije Trag, (d.o.o. Trag) koji ima za cilj edukaciju najmlađih. Kroz ovaj naslov sa scene se govori o vršnjačkom nasilju, koje je, nažalost, redovna pojava među djecom i adolescentima. To je tema o kojoj se sve više priča u školi i među građanima. Zbog toga su producenti predstave smatrali da je od izuzetne važnosti da skrenu pažnju najmlađima na tu pojavu.

 

drug1

 

„Kroz igru, pjesmu i dijalog učimo ih da su: drugarstvo, ljubav i pažnja bitne i divne stvari u životu. Ne zaboravljamo da su i verbalna maltretiranja podjednako bolna i traumatična, pa u scenama podjednako tretiramo i verbalno i fizičko nasilje među vršnjacima. Dobrota na kraju pobjeđuje, i donosi divan odnos među prijateljima“, poručuju iz produkcije „Trag“.

Izdavačka djelatnost Nikšićkog pozorišta


Go to top