Predstava „Dogodine, kao i uvek“, nastala po motivima Bernarda Slejda i Artura Šniclera u korodukciji Artepunkt Beograd i Laureat Novi Sad (izvršna produkcija: Areus Art), biće izvedena u Nikšićkom pozorištu 19. oktobra (subota), sa početkom u 20 sati. Reditelj predstave je Dejan Janković, a uloge u toj duodrami igraju: Milan Lane Gutović i Mina Lazarević. Izbor muzike i dizajn scene potpisuje reditelj predstave. Cijena ulaznice je pet (5) eura. Biletarnica Pozorišta je otvorena svim danima od 10 do 20 sati.

„Dogodine, kao i uvek“ je romantična komedija koja govori o ostvarenom vječitom snu žene i muškarca da budu zajedno, makar i na jedan dan u životu. U osvrtu na ovu predstavu, kritika ističe da „svi mi ponekad govorimo o ljubavi, a ako smo pritom i voljeli ,znamo da je jedan trenutak vrijedan godine života. Naša duša ne mjeri vrijeme i dane po kalendaru i satu, već po trenucima susreta sa voljenim bićem. Takav pogled na temu ljubavi okupila je ekipu vrsnih beogradskih pozorišnih umjetnika, čineći da ona zasija srećom i zatamni tugom na sceni slaveći ono što se desi samo onima koji znaju dadaruju ili primaju ljubav“.

 

dogodine1

 

„Svaka scena u predstavi stvarana je sa željom da se ljudima objasni da za pravu ljubav nikad nije kasno. Publika će kroz šest scenskih situacija imati prilike da prepozna sebe i sve one momente koje nas nekad podstiču da se zapitamo: Da li smo u životu napravili pravi izbor i ispravan korak? Ono što je optimistično i ohrabrujuće je da će skladna glumačka igra velikih majstora scene: Laneta Gutovića I Mine Lazarević, definitivno pomoći da taj korak, ako već nijesmo i napravimo“, izjavio je reditelj predstave Dejan Janković.

 

 

Izdavačka djelatnost Nikšićkog pozorišta

Go to top