Marovski repertoar Nikšićkog pozorišta proteći će u znaku obilježavanja dva planetarna pozorišna datuma: 20. mart - Svjetski dan pozorišta za djecu i mlede i 27. martSvjetski dan pozorišta. Na repertoaru je ukupno sedam (7) naslova, od čega su tri (3) pozorišne produkcije, dvije izložbe i po jedan filmski i muzički.

Repertoar u martu će otvoriti predstava za djecu „Magija šumskog cvijeća“ u produkciji Malog pozorišta za djecu „Moped“, koja će biti izvedena 19. 03 (četvrtak) u 10 i 12 sati. U predstavi koja je rađena po tekstu Đurđe Radulović, uloge tumače: Du­šan­ka Ra­bre­no­vić, Je­li­ca Bu­la­to­vić i Alek­san­dar Rado­vić. Cijena ulaznice je 1,50 €.

Predstava „Kraljević i prosjak“ iz produkcije Nikšićkog pozorišta gostuje 20. marta u Kotoru i Tivtu, povodom obilježavanja Svjetskog dana pozorišta za djecu i mlade. Ovaj naslov iz najnovije produkcije Pozorišta u Nikšiću biće izveden na Večernjoj sceni matičnog Teatra 27. marta u 20 sati, povodom obilježavanja Svjetskog dana pozorišta. Cijena ulaznice je 1, 50 €. Ovaj zanimljivi komad rađen je po istoimenom romanu Marka Tvena, u adaptaciji i režiji Zorana Rakočevića. Uloge tumače: Anđelija Rondović, Gordana Mićunović, Nikola Vasiljević, Boban Čvorović, Milan Senić i Mihailo Krivokapić.

Pozorišni repertoar će biti zatvoren premijerom predstave „Romeo i Julija na nikšićki način“ iz produkcije KKC „Akord“. Predstavu je po tekstu Tode Nikoletić režirao Dragan Knežević, a uloge tumače članovi Akordovog Omladinskog teatra.

Na filmskom repertoaru Nikšićkog pozorišta od 23. do 25. marta (u dva termina: 18 i 20 sati) je aktuelni naslov „Hotel Beograd“, Konstantina Statskog. Uloge tumače: Miloš Biković, Diana Požarska, Ljubomir Bandović, Miodrag Radonjić, Žika Todorović, Jelisaveta Orašanin, Predrag Damjanović, Jakov Jevtović i Boris Dergačev. Cijena ulaznice je 3 €.

U Nikšićkom pozorištu biće otvorene i dvije izložbe: „Obnova crnogorskog kraljevstva i jubilarne svečanosti 1910“, autora Srđana Pejovića, u organizaciji Državnog arhiva Crne Gore - Arhivskog odsjeka Nikšić i „Crnogorsko ćirilsko štamparstvo“ kojom se obilježava 525 godina od štampanja „Oktoiha prvoglasnika“, odnosno 500 od štampanja „Psaltira“ i „Služabnika“ – prvih knjiga Božidara Vukovića Podgoričanina. Izložba „Obnova crnogorskog kraljevstva i jubilarne svečanosti 1910“ na repertoaru je 13. marta, u 19 sati, dok će „Crnogorsko ćirilsko štamparstvo“ biti prezentovano publici 27. 03. u 19 sati. Ulaz za ove izložbe je besplatan, kao i za koncert Eduarda Šegote i klape iz Splita koji je planiran za 26. mart, sa početkom u 20 sati. Koncert se organizuje u ukviru projekta „Kreni pismo“ a, u programu će nastupiti: Eduard Šegota, 1. tenor, Luka Čulić, 2. tenor, Mislav Biočina, bariton, Andrija Akrap, bas i Nikola Celić, klavir. Ovaj muzički događaj organizuje Zajednica Hrvata i prijatelja – Crna Gora u saradnji sa Nikšićkim pozorištem. Finansijer projekta Kreni pismo je Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore.

  

S.M.

 

Go to top