Gostovanjem ansambla predstave „Gospodska krv“ u pljevaljskom Centru za kulturu, Nikšićko pozorište otvara sadržajan novemarski repertoar, koji će proteći u znaku XVI „Međunarodnog festivala glumca Nikšić 2019“. Predstavu iz najnovije produkcije za večernju scenu, Nikšićko pozorište će izvesti pred publikom u Pljevljima u četvrtak, 7. novembra, sa počtkom u 20 sati. „Gospodska krv“ rađena je po tekstu Nikšićanina Marka Kavaje, u adaptaciji i režiji Slobodana Marunovića, barda crnogorskog glumišta.

Opširnije...

Predstava za djecu „Herkules“, produkcija beogradske agencije za izvođačku umjetnost „Ars Longa“, biće izvedena na sceni Nikšićkog pozorišta, u petak, 8. novembra i to u dva termina: 10 i 12 sati. To je autorski projekat Predraga Kolarevića, koji sa glumcima: Sarom Pejičić i Miroslavom Petrovićem tumači likove iz antičke mitologije. Komad je rađen za uzrast od pet (5) do deset (10) godina i kako najavljuje producent edukativan je, jer nosi etičke poruke koje bi trebalo da „osnaže karakterne osobine najmlađih“. Prodaja ulaznica po cijeni od 1, 50 € organizovana je u saradnji sa dvanaest nikšićkih osnovnih škola. Na dan izvođenja predstave, ulaznice će biti u prodaji na biletarnici Nikšićkog pozorišta.

Opširnije...

Predstava „Dogodine, kao i uvek“, nastala po motivima Bernarda Slejda i Artura Šniclera u korodukciji Artepunkt Beograd i Laureat Novi Sad (izvršna produkcija: Areus Art), biće izvedena u Nikšićkom pozorištu 19. oktobra (subota), sa početkom u 20 sati. Reditelj predstave je Dejan Janković, a uloge u toj duodrami igraju: Milan Lane Gutović i Mina Lazarević. Izbor muzike i dizajn scene potpisuje reditelj predstave. Cijena ulaznice je pet (5) eura. Biletarnica Pozorišta je otvorena svim danima od 10 do 20 sati.

Opširnije...

Nikšićko pozorište sa predstavom „Gospodska krv“ (najnovija produkcija za večernju scenu), večeras (ponedjeljak, 28. oktobar) sa početkom u 19 sati gostuje u danilovgradskom Centru za kulturu. „Gospodska krv“ je komedija nastala 1958. godine iz pera poznatog crnogorskog dramskog pisca i publiciste Marka Kavaje. Tekst je pisan je u molijerevskom duhu, a kao oličenje realnog i iskrenog svrstana je u komediju del arte. Režiju potpisuje Slobodan Marunović, bard crnogorskog glumišta, koji je uloge povjerio mladim crnogorskim, afirmisanim glumcima: Nikoli Vasiljeviću, Ani Vučković, Dušanu Kovačeviću, Jeleni Nenezić Rakočević, Jovanu Daboviću, Slavku Kaleziću i Stevanu Vukoviću. Zanimljiva i slikovita scenograija je autorsko djelo Aleksandra Saše Vukotića, dok kostimografiju potpisuje profesorica dr Ljiljana Petrović. Za scenski pokret zadužen je profesor dr Ferid Karajica, a muziku je komponovao Slobodan Kovačević, poznati crnogorski kantautor. Lekturu potpisuje glumac Danilo Čelebić.

Opširnije...

U okviru jubilarnog – petog (V) izdanja Evropskog filmskog festivala, u Nikšićkom pozorištu, večeras će biti prikazana dva filma: „Krvavo mlijeko“ (18 h) i „Tišina drugih“ (20 h). Ulaz je besplatan.

Opširnije...

Go to top