Komedija „Gospodska krv“, Marka Kavaje, u produkciji Nikšićkog pozorišta biće izvedena 24. januara, sa početkom u 20 sati u barskom Domu kulture. Tekst je pisan u molijerovskom duhu, a kao oličenje realnog i iskrenog svrstan je u komediju del arte. Režiju potpisuje Slobodan Marunović, bard crnogorskog glumišta, koji je uloge povjerio mladim, afirmisanim glumcima: Nikoli Vasiljeviću, Ani Vučković, Dušanu Kovačeviću, Jeleni Nenezić Rakočević, Jovanu Daboviću, Slavku Kaleziću i Stevanu Vukoviću. Da je riječ o projektu kojeg su mnogi okarakterisali kao glumački praznik najbolje potvrđuju dvije nagrade na XVI „Međunarodnom festivalu glumca – Nikšić 2019“ (GRAND PRIX za najbolju epizodnu žensku ulogu dodijeljen je Ani Vučković, za ulogu Itane, a GRAND PRIX za najbolju epizodnu mušku ulogu pripao je Stevanu Vukoviću, za ulogu Pušelje). Glumački artizam dopunjuje zanimljiva i slikovita scenograija koja je autorsko djelo Aleksandra Saše Vukotića i kostimografija koju potpisuje profesorica dr Ljiljana Petrović. Za scenski pokret zadužen je profesor dr Ferid Karajica, a muziku je komponovao Slobodan Kovačević, poznati crnogorski kantautor. Lekturu potpisuje glumac Danilo Čelebić.

Opširnije...

U Nikšićkom pozorištu, u utorak, 24. decembra, u 10 i 12 sati, za najmlađu publiku biće izvedena predstava „Novogodišnja čarolija“, produkcije „Trag“ iz Podgorice. Tekst, muziku i koreografiju ovog scenskog djela potpisuju: Sanja Garić, Maja Stojanović i Slavko Kalezić. Uloge tumače: Branka Stanić, Maja Stojanović, Slavko Kalezić i Jovan Dabović. Prodaja ulaznica po cijeni od 1, 50 € organizovana je u saradnji sa gradskimn osnovnim školama (učenici nižih razreda) i predškolskim odjeljenjima Vrtića „Dragan Kovačević“. Na dan izvođenja predstave biće organizovana prodaja ulaznica i na biletarnici Nikšićkog pozorišta, u terminu od 9 do 12 sati.

Opširnije...

Da XVI Međunarodni festival glumca (28. novembra - 3. decembar) prije svega predstavlja još jednu pobjedu kulture u gradu pod Trebjesom, i značajan doprinos pozorišnom životu Crne Gore u cjelini, dokazano je po svim parametrima. Čestitke zaslužuju svi dramski ansambli i Nikšićko pozorište, koje je, uz podršku Ministarstva kulture i Opštine, učinilo sve da se u Nikšiću održi sedmodnevni praznik teatra.

Opširnije...

Nikšićko pozorište sa komadom za djecu i mlade „Kraljević i prosjak“ (12+) gostuje na sceni barskog Kulturnog centra, u nedjelju (22. decembar), sa početkom u 12 sati. „Kraljević i prosjak“ rađen je po motivima istoimenog romana Marka Tvena, u dramatizaciji i režiji Zorana Rakočevića. Scenografiju i kostimografiju potpisuje mr Olivera Eraković. Uloge tumače: Anđelija Rondović, Gordana Mićunović, Nikola Vasiljević, Dobrilo Boban Čvorović, Milan Senić i Mihailo Krivokapić.

Opširnije...

Na ceremoniji uručivanja nagrada XVI „Međunarodnog festivala glumca – Nikšić 2019“ pojavila su se samo tri glumca, jer su prvonagrađeni glumci: Julija Milačić Petrović Njegoš i Dragan Jovičić sa kolegom Milošem Pejovićem večeras u pljevaljskom Centru za kulturu izvodili predstavu „Smtr i djevojka“, CNP-a. Nagrada će glumcima biti uručena sjutra, ali se Milačić Petrović Njegoš publici i Žiriju obratila SMS porukom, koju je pročitao njen kolega Stevan Vuković:

Opširnije...

Go to top