Monodrama “Bizmismen”, koju po tekstu Miodraga Karadžića i režiji Gorana Bulajića, već tri decenije igra Vojo Krivokapić, biće izvedena u sali Nikšićkog pozorišta u petak 27. septembra, sa početkom u 20 sati. Ulaz za publiku je besplatan.

Vojo Krivokapić u ovom scenskom djelu donosi dašak originalnog crnogorskog mentaliteta, prepunog smijeha i zabave. Na aktuelan i humorističan način, glumac Krivokapić zabavlja publiku, doživljajima Crnogorca, koji saznavši da mu je sin postao „bizmismen“, odlazi za njim u daleki grad.

Monodrama “Bizmismen” je do sada izvedena  oko 120 puta na scenama u Crnoj Gori i zemljama regiona. Nalazila se i na repertoaru Malog pozorištaDuško Radović u Beogradu, u čijoj je produkciji i nastala i gdje je izvedena oko 35 puta.

“Bizmismen” je višestruko nagrađivana monodrama, a među najznačajnijim priznanjima su dvije nagrade publike na Prvom festivalu monodrame  Crne Gore (1995) i na Međunarodnom festivalu malih scena i monodrame, u Istočnom Sarajevu (1996).

Izvođenje u sali Zahumlja, sredinom marta ove godine, koje je bilo posvećeno sjećanju na preminulog dramaturga i reditelja Gorana Bulajića, izazvalo je oduševljenje nikšićke publike. Na fantastičan odziv publike, uz frenetične aplauze, glumac Krivokapić naišao je u Danilovgradu krajem aprila, u Vrbasu početkom maja i Šavniku krajem juna ove godine. Za drugo izvođenje ove godine u rodnom gradu tekstopisca Karadžića, reditelja Bulajića i glumca Krivokapića, takođe vlada veliko interesovanje.