Na oktobarskom repertoaru Nikšićkog pozorišta je 11 događaja, od kojih je šest (6) predstava različitog žanra, koncert i tri igrana filma. Repertoar će otvoriti koncert Shalom Chaverim, u izvedbi Crnogorskog orkestra mladih. Ulaz za publiku je besplatan. Organizatori događaja su Jevrejska zajednica Crne Gore i Opština Nikšić, povodom obilježavanja Evropskih dana kulturei proslave jevrejske Nove godine (Rosh Hashane).

Dramski repertoar, Pozorište počinje sa dvije predstave iz svoje najnovije produkcije  – Kumovii Heroj nacije, čiji će ansambli gostovati na scenama u Tivtu i Beogradu. Zbog velikog interesovanja publike, Kumovi će na matičnoj sceni biti izvedeni u utorak 8. oktobra sa početkom u 20 sati, a dva dana kasnije (10. oktobra) predstavu će odgledati publika u Zvezdara teatru, na Sceni Bata Stojković. Cijena ulaznice za igranje Kumova u Nikšiću je sedam (7) eura, a biletarnica je otvorena od 10 do 20 sati.

Ovaj komad premijerno je izveden 16. februara, na Dan Nikšićkog pozorišta kada je obilježen veliki jubilej – 140 godina pozorišta u Nikšiću. Predstava je rađena po tekstu  Dušana Kovačevića, u režiji Božidara Đurovića. Scenografiju je uradila Vesna Popović, kostimografiju Marina Medenica i Margareta Šobot, a za scenski pokret bila je zadužena Jelena Simić. Izbor muzike odradio je Bojan Bojanić, a numere je otpjevao Pavle Bogojević. Uloge su povjerene: Hadži Nenadu Maričiću, Žani Gardašević Bulatović, Ani Franić, Nikoli Vasiljeviću i Pavlu Bogojeviću.

 

 

 

 

Predstava Heroj nacije, čija je premijera bila nedavno, gostovaće u utorak 22. oktobra na sceni tivatskog Centra za kulturu. Ovaj komad rađen je po istoimenoj komediji Ivana M. Lalića, u režiji Milana Neškovića. Scenografija je djelo Vesne Sušić, a kostimografija  Margarete Šobot.

Muzika je autorski projekat dva benda – Autogenog treninga i Azilanata, sa numerom Fosilni ostaci. U predstavi igraju: Vladan Gajović, Biljana Keskenović, Stevan Vuković,  Ljubomir Bandović/Nikola Vasiljević Maja Stojanović.

Za najmlađu publiku rezervisan je četvrtak 10. oktobar, kada će Pan teatar iz Beograda izvesti predstavu Šašavi bluz. Ovo scensko ostvarenje rađeno je po motivima teksta Kako su nastale ružne reči, Duška Radovića. Režiju potpisuje Jovan Ljubenović, a uloge igraju: Mirjana Zeljković, Vladimir Tešović i Jovan Ljubenović. Cijena ulaznice je tri (3) eura.

 

 

 

Prištinsko Narodno pozorištegostuje u Nikšiću, u nedjelju13. oktobra sa ansambl predstavom Top je bio vreo, koja je rađena po istoimenom romanu Vladimira Kecmanovića, koji je dramatizovala Ivana Dimić. Režiju je uradio Nenad Todorović. Predstavu izvode: Milovan Filipović, Predrag Vasić, Anika Grujić, Nebojša Đorđević, Aleksandra Cucić, Ivana Kovačević, Jelena Orlović, Tamara Tomanović, Branko Babović/Ivan Janković, Rade Maričić, Aleksandar Ranković, Igor Filipović, Nikola Ranđelović, Nikola Stanković, Nemanja Janičić, Jasmina Stoiljković, Milica Burazer i Radmila Knežević. Cijena ulaznice je sedam (7) eura.

Glumac Tihomir Stanić izvešće u subotu 19. oktobra u 20 sati monodramu, koju je rađena po odlomcima iz romana Na Drini ćuprija, Nobelovca  Iva Andrića.  Cijena ulaznice je sedam (7) eura.

Na Večenjoj sceniNikšićkog pozorišta, u srijedu 23. oktobra biće izvedena muzička predstava Utopija danas, koja obiluje elemntima preformansa, video arta i dokumentarno-igranog filma. Riječ je o autorskom projektu Marka Grubića i Minje Bogavac, koji je rađen u koprodukciji Centra za kulturu Tivat, SKC Novi Sad, Bitefteatra, KC Grad Beograd i Trinidada iz Novog Sada. U predstavi glume i pjevaju: Tamara Radovanović, Aleksa Jovčić i Danilo Milovanović. Svira Vroom Marko Grubić i Branislav Potić. Cijena ulaznice je sedam (7) eura.

Ljubitelji filma, u Nikšićkom pozorištu imaće priliku da uživaju u tri ostvarenja: Planeta 7693, koji je na repertoaru 17. oktobra (u 20 sati) Majka Mara (24. oktobar, u 20 sati) i Svemu dođe kraj(25. oktobra, u 20 sati). Cijena ulaznice za pojedinačne naslove je tri (3) eura.

Dodatne informacije možete dobiti telefonom, a brojevi  su: 067 932 646 i 069 490 198.