Dugometražni igrani film – „Planeta 7693“, režisera Gojka Berkuljana, na bioskopskom platnu Nikšićkog pozorišta biće premijerno prikazan u četvrtak 17. oktobra. Projekcije ovog ostvarenja u kojem će podjednako uživati i mlađi i stariji gledaoci u Nikšićkom pozorištu zakazane su u dva termina – 11 i 14 sati. Cijena ulaznice je dva (2) eura. Glavnog junaka igra Ilija Pejaković, a u glumačkoj ekipi su i: Andrija Kuzmanović, Kristina Obradović, Hana Ivanišević i Mara Rakčević.

Ovo filmsko djelo je avantura koja će zbližiti cijelu porodicu. Uz nježan spoj fantazije i iskrene emocije, „Planeta 7693“, u trajanju od 110 minuta, pružiće publici dirljivu priču o snazi mašte i ljubavi koja će izliječiti i najdublje porodične rane. Film o maštovitom devetogodišnjem dječaku Luki koji pokušava da popravi narušene porodične odnose uz posebnu pomoć svoje neobične drugarice 7693. Film prati Lukinu borbu sa izazovima unutar porodice nakon bolnog gubitka, dok traži utočište u svijetu mašte. Smješten u šarmantnom predgrađu, film prodire kroz emotivne slojeve odrastanja prateći Lukine avanture u napuštenom hotelskom kompleksu, gdje otkriva svoje „super moći“ i sklapa posebno prijateljstvo s misterioznom djevojčicom.

Da publika jedva čeka premijeru ovog ostvarenja, pokazuju i brojne reakcije po društvenim mrežama, a nestrpljivi su i članovi tima.

Glumac Andrija Kuzmanović je kazao da je u pitanju porodični film u kojem su djeca protagonist – „Veoma mi je interesantan taj momenat posmatranja svijeta iz vizure djeteta, kao i sci-fi momenat, odnosno naučna fantastika u čitavoj priči“.

Film je nastao u produkciji Giggling Goat, u saradnji sa Cinnerentom iz Srbije i Skoplje Film Studiom iz Sjeverne Makedonije, uz podršku filmskih centara Crne Gore, Srbije, Sjeverne Makedonije, kao i SEE Cinema Network.

Zahvaljujući aktivnostima Mreže kinoprikazivača Crne Gore, „Planetu 7693“ u oktobru će, pored nikšićke publike, odgledati ljubitelji sedme umjetnosti u: Podgorici, Pljevljima, Beranama, Mojkovcu, Danilovgradu, Kotoru, Tivtu, Baru i Plavu.