Predstava „Ubi me kurje oko“, Teatra „Balkan novi pokret“ biće izvedena na Večernjoj sceni Nikšićkog pozorišta u utorak, 4. oktobra, sa početkom u 20 sati. Komad je rađen po tekstu Vesne Stanković i Zorana Mijaljevića. Režiju potpisuje Vesna Stanković, koja je u glumačkoj podjeli sa Srđanom Ivanovićem i Milanom Kalinićem. Cijena ulaznice je pet (5) eura.

Ova predstava je nadahnuta priča ispričana najljepšim pozorišnim rečnikom. U predstavi upoznajemo ratnog heroja Anđelka, siroče, koje je majka ostavila ispred vodenice. Vodeničar ga je hranio i podizao, a poslije vodeničareve smrti, Anđelko je postao seoski svinjar. Igrom slučaja našao se kao dobrovoljac u ratu, svjestan svoja dva velika nedostatka – prvi što mu je tijelo izraslo veliko, a srce ostalo malo, ko kamičak, pa se svega boji, a drugi je kurje oko na palcu, koje mu zadaje bol i remeti život.

Tokom 90 minuta predstave, gledalac ide iz avanture u avanturu, iz bitke u bitku, sve posmatramo kroz Anđelkove oči. Zbog njegovog neodoljivog humora i britkog seljačkog promišljanja, publika se naizmenično smije i bori sa suzama. Produkcija, osim navedenog, u najavi ističe da se radi o inteligentnoj, promišljenoj, istorijski preciznoj predstavi u kojoj su psihološki raskošno postavljeni likovi. Duhovita i zabavna priča o dobrim ljudima u nezgodnim vremenima, probudiće u srcima gledalaca iskrenu emociju i pružiće vrhunsko pozorišno iskustvo.