Za najmlađu publiku na sceni Nikšićkog pozorišta, u četvrtak 24. novembra će biti izvedena interaktivna, edukativna i zabavna predstava Crvenkapa i vuk u zemlji čuda. Tog dana u ovoj pozorišnoj čaroliji, najmlađa publika imaće priliku da uživa u dva termina – 10 i 18 sati. Cijena ulaznice je dva (2) eura. Za izvođenje predstave u prijepodnevnom terminu (10h), prodaja ulaznica je organizovana u saradnji sa osnovnim školama, a za večernji termin, ulaznice će biti u prodaji na biletarnici Pozorišta, od ponedjeljka 21. novembra.

Predstava je nastala po idejnom konceptu glumice Gradskog pozorišta iz Podgorice Branke Femić Šćekić. U predstavi igraju Marija Đurić i Pavle Bogojević.

Ovaj zanimljiv projekat čine „igre bez granica” u kojima učestvuju dobro poznati likovi iz bajke “Crvenkapa”, odnosno Crvenkapa i Vuk.

Crvenkapi i Vuku dosadilo je da budu uvijek zajedno u istoj bajci i da ih svi znaju kao naivnu djevojčicu i zlog i opasnog vuka. Zato su pisali udruženju za autorska prava pisaca da dobiju malo slobode, kako bi izašli iz dobro poznate priče, a sa namjerom da učestvuju u novim bajkama. Da bi ispunili taj cilj, moraju da učestvuju u igrama bez granica. Potrebno je da pokažu svoje talente, vještine i znanja i  dobiju šansu da budu dio nove bajke – navodi se u najavi produkcije.

Igre bez granica podrazumijevaju muzičke, plesne i pjevačke zadatke; kviz znanja, igre spretnosti i kreativnosti. Za održavanje igara, izvođačima je potrebna pomoć publike, tako da će djeca koja budu prisustvovala programu istovremeno biti i učesnici. Cilj ovog projekta je da se djeca edukuju, zabave, ali i ohrabre na putu da slobodno istražuju i otkrivaju svoje mogućnosti. Istovremeno, ova priča roditeljima sugeriše modele igara u kreativnom vremenu koje provode sa djecom, a posebno da izbjegavaju rutine, ograničenja, predrasude, te da se ponovo zaigraju i osjete kao djeca.