Džez pjevačica, kompozitor i  tekstopisac, Lena Kovačević sjutra (utorak, 5. decembar) će sa početkom u 20 sati, u Nikšićkom pozorištu održati koncert. Ulaznice, po cijeni od 5 eura, možete kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta.

Lena Kovačević Lena se smatra jednim od najvažnijih muzičara nove generacije. Diplomirala na prestižnom muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu.

Njen muzički stil odiše jedinstvenim spojem pop i džez muzike. Karijeru je započela 2004. godine turnejom sa jednim od najboljih orkestara u Holandiji. Imala je nastupe na brojnim festivalima u Evropi sa poznatim umjetnicima, poput Dee Dee Bridgewater, the Nigel Kennedy Quintet, Candy Dulpher, Randy Crawford. Sarađivala je sa poznatim kontrabasistom i umjetnikom John Clayton…(Dianna Krall…).

Radila je sa najvećim kompanijama kao Brend Ambasador.

Godine 2016. godine, Pick Up po prvu put objavljuje singl na engleskom jeziku, uz podršku izdavačke kuće MENART, Sony Music licence. Producent singla Pick Up je zvijezda među američkim producentima Godfri Dajmond. Ovaj singl se premijerno emitovao na poznatom Američkom radiju Sirius XM u Njujorku, po prvi put se pjesma jednog izvođača iz Srbije našla na plejlistama u Sjedinjenim Američkim državama. U februaru 2017.godine Kovačević je bila specijalna gošća na BRIT Awards  2017, dodjeli britanskih muzičkih nagrada, u Londonu u O2 Areni kao Premium Ambasador za MasterCard.

Do sada je objavila tri albuma za domaće tržište. Album „Dobar dan za pevanje“ (PGP RTS) objavljen je 2009. godine, zahvaljujući kome se našla u jednoj od najpopularnijih emisija Prvi Glas Srbije u ulozi žirija, a zatim album „San“ iz 2013. koji je proglašen za najbolje prodavani album regiona. Album „Džezeri“ rađen je u Njujorku i Beogradu objavljen je krajem 2015. godine i u toku je treći tiraž ovog izdanja.

Nedavno je objavila singl „Zauvek“ i Cafe u produkciji Magic Records. Singl Cafe trenutno je jedna od najslušanijih pjesama na radio stanicama i u toku je promocija ove pjesme u saradnji sa poznatim muzičarem iz Pariza C.Sen. Ova verzija pjesme Cafe predviđena je za domaće i strano tržište.

Od skorijih nastupa izdvajaju se koncerti u Albertini Muzeju u Beču, koncerti u Čikagu i Njujorku kao i solistički koncert na poznatom ljetnjem festivalu Belef.