Kubanski bend Salsa y Punto u Nikšićkom pozorištu

Kubanski bend Salsa y Punto održaće koncert u sali Nikšićkog pozorišta u utorak, 19. septembra sa početkom u 20 sati, kao segment programa koji nikšićke ustanove kulture organizuju u saradnji sa Opštinom Nikšić i Domom omladine Beograd. Ulaz za publiku je besplatan.

Salsa y Punto je jedinstven internacionalni bend sastavljen od vrhunskih muzičara sa Kube i iz našeg regiona koji svira autentičnu mješavinu afro-latino muzičkih žanrova. Ova grupa, koja okuplja iskusne muzičare, počela je sa radom krajem 2007. godine u Beogradu. U njenom sastavu sastavu  su: Raul Pulido Sandoval (vokal, sitne perkusije), Jorge Enrique Rivera Legat (klavijature, prateći vokal), Roberto Justis Vinales  (bongosi, prateći vokal), Juan Carlos Grasso  (gitara, prateći vokal).

Ovaj bend svoje nastupe uvijek obogaćuje plesom i izuzetnom animacijom publike. Na repertoaru benda su raznolike kompozicije (vokalne i instrumentalne) u  ritmu salse, latino – džeza, rumbe, merengea, ča-ča, bačate i tradicionalne kubanske muzike. Bend je zanačajno uticao na popularnost salse i afro-kubanske muzike na ovim prostorima.

Svojom atraktivnom pojavom i originalnom mješavinom ritmova stekli su naklonost publike u regionu Jugoistočne Evrope, u kojem je popularnost muzike sa latinoameričkog kontinenta poslednjih godina u uzlaznom trendu.  Grupa je danas izuzetno popularna i tražena u cijelom Regionu.  U proteklih nekoliko godina imali su veliki broj koncerata u: Srbiji, Crnoj Gori, BiH, Hrvatskoj, Kataru, Sloveniji, Makedoniji,  Albaniji i Mađarskoj.