Duodrama „Iskušenje“, koprodukcijsko ostvarenje Scene „Maska“ i Šabačkog pozorišta na repertoaru Nikšićkog pozorišta je u četvrtak, 10. marta, sa početkom u 20 sati. Predstava je rađena po romanu „Bog, đavo i ja“, Dragana Marinkovića Francuza. Adaptaciju ovog filozofskog štiva i režiju drame uradio je Ivan Tomašević, koji sa Anetom Tomašević na scenu upečatljivo donose razmišljanja o reinkarnaciji sa pitanjima: Da li je nešto moguće uraditi u ovom ili sledećem životu? Biramo li svoj put ili pratimo unaprijed napisani scenario?

Komad donosi obilje metafora, fikcija i zapitanosti nad smislom života i sudbinom. No, za razliku od romana, iz predstave „Iskušenje“ mogu se izvući neke pouke o tome kako bi trebalo da se odnosimo prema sebi i bližnjima. Ova predstava ne nudi konačne odgovore na tu temu, ali će donijeti puno tenzija, trilerskih obrta i velikih misli.

„Iskušenje“ sadrži elemente komedije, a ova adaptacija prihvatljivija je mentalitetu našeg naroda od ranijih verzija koje su, takođe rađene za pozorišne scene.

„Dramatizacija romana po kojoj se već godinama igra u Francuskoj ne bi bila prijemčiva za veliki dio naše publike. Taj prvobitni scenario, koji se igrao u Parizu, mijenjali smo i adaptirali kako bi bio prilagođen našem mentalitetu i interesantan našoj publici. Značajna razlika je u tome što se tamo pojavljuju dva glumca, a kod nas su u pitanju glumac i glumica“ – ističe Tomašević koji je dramaturg, reditelj i glumac ovog pozorišnog djela.

Cijena ulaznice je pet (5) eura. Dodatne informacije možete dobiti telefonom; Brojevi: 040 213 566; 069 490 198.

Napomena: Poštovanje mjera u cilju suzbijanja pandemije Covid-19 je obavezno.