U centralnom foajeu Nikšićkog pozorišta, večeras je povodom 8. marta – Dana žena otvorena izložba likovnih umjetnica iz Nikšića, pod nazivom „Umjetnost je praznik“. Izložbu je otvorio direktor Nikšićkog pozorišta, Radinko Krulanović.  

„Ako je umjetnost praznik, onda ste vi umjetnost koja prazniku daje ljepotu. Ostajući često nedorečen pred ljepotom, prad vama, pitam se šta bih mogao reći da bih nadjačao da kažem ono što osjećam.

Odlučio sam da ništa ne govorim jer vi vašom pojavom i stvaralaštvom nadilazite riječi. Stoga poštovani posjetioci prepuštavm vas ljepoti naših dama, njihovom stvaralaštvu da vidite kako je meni kad riječi ostaju nijeme, a njepota progovori“, rekao je Krulanović na otvaranju izložbe.

Postavka će biti otvorena do 14. marta, a posjetioci će imati priliku da se upoznaju sa: slikama, crtežima, grafikama i skulpturama dvadeset dvije likovne umjetnice iz grada pod Trebjesom. Djela odišu različitom poetikom i rađena su različitom tehnikom. Pozorište je ovu izložbu organizovalo u saradnji sa JU Muzeji i galerije Nikšić.