Predstava „Audicija – kako sam dobila ulogu“, u produkciji „Pan Teatra“ iz Beograda, biće izvedena na Večernjoj sceni Nikšićkog pozorišta u ponedjeljak 21. marta, sa početkom u 20 sati. Zavodljiv i žanrovski sinkretičan tekst, koji je inspirisan Čehovljevim pričama: „Audicija“, „Guvernanta“, „Bespomoćno stvorenje“ i „Davljenik“, napisala je mlada spisateljica Tijana Grumić. Na scenu je tu zanimljivu priču postavila Mirjana Karanović, koja je kompleksnim i efektnim rediteljskim postupkkom pokazala da ima izuzetan osjećaj za komično. Predstava je protkana duhovitim songovima Branislava Popovića i zahtjevnom koreografijom Damjana Kecojevića. Scenografija je djelo Ivana Pantovića, a kostime je uradila Zora Miočinović. Rediteljka Karanović uloge je povjerila: Elizabeti Đorevskoj, Oliveri Viktorović Đurašković i Bojani Đurašković.

Predstava, koja otkriva radost i tugu glumačkog života, poigrava se sa scenskim žanrovima, od komedije, vodvilja, kabarea, do melodrame, a najčešće je definisana kao kabaretska komedija.

Komad „Audicija – kako sam dobila ulogu“ je priča o tri glumice bez posla, koje putuju po Srbiji igrajući svoju komičnu predstavu sa igranjem i pjevanjem. Najmlađa od njih se još uvijek nada da će postati član ansambla velikog pozorišta, dok su dvije starije glumice odustale od velikih snova, iako u sebi imaju snage i energije da se bore za pažnju i simpatije publike.

Cijena ulaznice je pet (5) eura. Biletarnica Nikšićkog pozorišta radi od 17. marta svim danima, izuzev nedjelje, od 10 do 20 sati.

Napomena:Dodatne informacije možete dobiti telefonom – brojevi:040213566; 069490198.

 Nikšićko pozorište zadržava pravo izmjene repertoara.Poštovanje mjera u cilju suzbijanja pandemije Covid-19 je obavezno.