Predstava za djecu „Aska i Vuk, u produkciji beogradskog „Pan Teatra“, biće izvedena na sceni Nikšićkog pozorišta u utorak, 22. marta, sa početkom u 10 i 12 sati. Adaptaciju poznate Andrićeve pripovijetke uradila je Olivera Viktorović Đurašković, koja potpisuje i režiju. Kostimi su djelo Zore Miočinović, koreografija Tamare SpasićAntonijević, a zanimljivu scenografiju je uradio Ivan Pantović. U predstavi koja je edukativnog karaktera, uloge tumače: Bojana Đurašković, Olivera Viktorović Đurašković, Aleksandra Đurić i Marko Milošević.

Ova zanimljiva pozorišna priča za djecu govori o snazi umjetnosti. Kao i kod istoimene pripovijetke, Aska fizički slabija ovčica suprodstavlja se daleko snažnijem Vuku, svojim jedinim oružjem – igrom. Poruka je jasna: Dobro i lijepo uvijek pobeđuje zlo… Samo u toj borbi treba biti uporan!

Scenski pokret, klasična muzika i baletska koreografija zauzimaju značajno mesto u ovoj predstavi, zbog čega je ona poučna i  interesantna  djeci različitih uzrasta. Komad je prilagođen kako načinom dramske igre, tako i približavanjem ljepote baleta i klasične muzike. To je i bila namjera rediteljke Viktorović Đurašković, koja poručuje da djeca gledajući ovu predstavu zavole, osim pozorišta, i klasičnu muziku. Predstava je interaktivna, tako da deca imaju potrebu da učestvuju.

Cijena ulaznice je dva (2) eura. Nikšićko pozorište je najveći broj ulaznica realizovalo u saradnji sa osnovnim školama u gradu. Ulaznice u slobodnoj prodaji možete kupiti na biletarnici Pozorišta, koja je otvorena od 10 do 20 sati.