Direktori Nikšićkog pozorišta i Zahumlja, Radinko Krulanović i Miodrag Čizmović danas su u Zaječaru sa rukovodiocima Narodnog pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“ i Narodnog muzeja „Zaječar“, Vladimirom Đuričićem i Vujadinom Miloševićem potpisali Protokol o saradnji.

Taj dokument predviđa realizaciju zajedničkih projekata, te upoznavanje umjetnika, razmjenu pozorišnih predstava, izložbi i drugih sadržaja i programa iz kulture Nikšića i Zaječara, te upoznavanje sa bogatstvom kulturne baštine.

U izjavi za medije, direktor Nikšićkog pozorišta, Radinko Krulanović istakao je bogatstvo kulturno-istorijskih znamenitosti Nikšića i Zaječara, koje su osnov za uspješnu saradnju četiri ustanove kulture iz ova dva grada.

Prema izjavi direktora Narodnog pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“, Vladimira Đuričića prvi plodovi saradnje očekuju se već na jesen, kada će Nikšićko pozorište, rekao je on, gostovati na poznatoj međunarodnoj smotri najboljih pozorišnih ostvarenja – 31. „Danima Zorana Radmilovića“. Krulanović i Đuričić  najavili su i skoru mogućnost organizovanja programa, pod nazivom „Dani Nikšića u Zaječaru“ i  „Dani Zaječara u Nikšiću“.

Direktor „Zahumlja“ Miodrag Čizmović, takođe je naglasio da zajedničko vrijeme za saradnju ustanova kulture iz Nikšića i Zaječara tek dolazi, na zadovoljstvo nikšićkih i zaječarskih umjetnika, publike i potpisnika Protokola.