Monodrama „Kralj magnovenja“ – autorski projekat glumca Nikole Vasiljevića na repertoaru Nikšićkog pozorišta je u srijedu, 14. septembra, sa početkom u 20 sati. Ulaz za publiku je besplatan.

Monodrama „Kralj magnovenja“ rađena je po tekstovima pripovijetke „Dnevnik jednog ludaka“Nikolaja Vasiljeviča Gogolja i knjige „Zvezdani dnevnici“Stanislava Leme. Predstava govori o nemogućoj ljubavi, društvu, pojedincu i materijalnom bogatstvu kao o vrijednostima koja nažalost određuje vrijeme u kojem živimo, ali i o nadi i vjeri da je ljubav makar i na trenutak ipak moguća.

Monodrama je premijerno izvedena 19. aprila 2011. godine, u beogradskom Pozorištu „Slavija“. Predstava je imala izvođenja na scenama u Crnoj Gori i zemljama regiona, a 2016. godina izvedena je na festivalima: u Bitoli, Peći i Podgorici.

Nikola Vasiljević je diplomirao 2004. godine na Fakultetu dramskih umetnosti na Cetinju, u klasi profesora Bora Stjepanovića. Stalni je član glčumačkog ansambla Nikšićkog pozorišta. Ostvario je zapažene uloge u pozorištu, na filmu i TV serijama.

Uloge na filmu: „Dohvati nebo“ , „Vrijeme između nas“, „Branio sam Mladu Bosnu“, „Na putu za Montevideo“, „Mora ljubavi“, „Kako su me ukrali Nemci“, „Kavez“…

Uloge u TV serijama: „Oluja“, „Dinastija“, „Vojna akademija“, „Urgentni centar“, „Zvezdara“, „Sinđelići“, TV šou program „Oralno doba Laneta Gutovića“…

Pored Kralja magnovenja, Vasiljević je imao zapažene uloge u predstavama: „Mirovna misija“, „Gospodska krv“, „Kraljević i prosjak“, „Crna kutija“, „Inspekcija“, „Bilo jednom u maju“,  „Porodica sjećanja“, „Pisac Rasomon“, „San ljetnje noći“, „Ždera iz kontejnera“, „Brza brzina“, „Otomobilski pohod na Crnu Goru“.