Predstava „Sedmi dan“ u produkciji Kulturnog centra Istočno Sarajevo i Udruženja „Putujući glumac“ biće izvedena na Večernjoj sceni Nikšićkog pozorišta u petak 21. oktobra, sa početkom u 20 sati. Cijena ulaznice je pet (5) eura, a biletarnica Pozorišta će biti otvorena od ponedjeljka 17. oktobra, u terminu od 10 do 20 sati.

Ovo scensko djelo nastalo je kao plod saradnje umjetnika Republike Srpske i Srbije. Tekst predstave je, na osnovu svog istoimenog romana, napisao Goran Vračar. Dramatizaciju i režiju potpisuje glumac Aleksandar Lazić, a pored njega  ovu priču na scenu iznose Jelica Kovačević, Jelena Velkovski i Predrag Vasić. Ninoslav Ademović je uradio muziku, a scenografija je djelo likovnog umjetnika Borka Močevića.

Predstava obrađuje tragičan odnos bračnog para u kontekstu ovozemaljskog propadanja, paralelno prikazujući božanski odnos prema svijetu koji, čim dospije u ljudske ruke, neminovno biva uništen u svevremenskom muško- ženskom sukobu. Prateći stvaranje svijeta sa jedne i uništavanje   porodice sa druge strane, predstava postavlja pitanje mogućnosti odupiranju izazovu života i smrti koji su sveprisutni i sastavni su dio svakog živog bića.
Reditelj, dramaturg i glumac Aleksandar Lazić pojasnio da mu je osnovna dramaturška i rediteljska teza u pripremi predstave bio pokušaj da raščlani odnose između muža i žene na ovom svijetu i momenat „bratoubistva“.Preko Goranovog romana meni se zapravo kao inspiracija javio Bajronov Kain koji sudi Boga što je njega izabrao da bude taj koji će ubiti. Ja sve što se dešava u ovom komadu – ubistvo između muža i žene, tretiram kao bratoubistvo. To što su oni muž i žena je potpuno druga dimenzija, jer ako smo od jednog rebra i ako smo nastali iz istog onda su oni u krajnjoj liniji brat i sestra, pojasnio je svoju koncepciju Lazić.