„Baš čarobna frula“(3+), interaktivni mini mjuzikl za djecu i „(ne) odrasle“ na repertoaru Nikšićkog pozorišta je u srijedu 28. decembra. Ovaj zanimljivi komad za najmlađu publiku beogradske nezavisne pozorišne produkcije MoniCart režirala je Monika Romić, koja je odabrala muziku i uradila scenografiju. U predstavi igraju Nađa Đoković  i Nikola Ugrinović. Kostimi su djela Vladimira Pekića i Vesne Balać. Predstava će biti izvedena u dva termina (10 i 12 sati). Ulaznice  po cijeni od dva (2) eura su u prodaji na biletarnici Nikšićkog pozorišta, od 10 do 20 sati.

Mjuzikl „Baš čarobna frula“, navode njegovi autori, nastao je kao fuzija preplitanja različitosti u umjetnosti.

Ovaj svojevrsni mini spektakl je nastao kao odgovor,da je djecu potrebno učiti pravim vrijednostima i naučitida uživaju u pravom odabiru muzike.U predstavi se nižu songovi na temu Mocarta, što iznjegove Čarobne frule (čuvene arije Kraljice noći, duetPapageno i Papagena..), što popularne kompozicijeMala noćna muzika, Turski marš“...Želimo da na ovaj način, približavamo djeci, na njimaprihvatljiv način, istinski vrijednu muziku.Cilj nam je bio da kroz predstavu istaknemo važnostobrazovanja i učenja, kao glavnog pokretača svihnaših ideja. Živimo u vremenu u kome nam brzinaživota i veliki broj nagomilanih obaveza rijetko dajumogućnost da na miru pročitamo neku lijepu knjigu iliposlušamo dobru muziku, navode iz produkcije MoniCart .

Radnja ovog komada publiku vodi u 1791. godinu, na jedan od bečkih dvorova, gdje Mocart neuspješno pokušava da dovrši svoju novu operu. Usred stvaralačkog rada, dok djeci, koja su greškom šašavog batlera Šambelona, dovedena na čas muzike, prepričava radnju opere, pojavljuje se, pravo niotkuda – Izgubljena, koja ne zna ništa o sebi, ni ko je, šta je, gde je pošla i zašto je došla? Jedino što zna da je vrlo potrebna ljudima. Zajedno sa djecom, pokušavaju da odgonetnu šta bi ona mogla biti, te tako, djeca pogađaju pitalice, zajedno sa glumcima prave zvuk kiše i oluje, pjevaju, želeći da odgonetnu tu misteriju. Kompozitor, pokušavajući da dobije odgovore na sva pitanja, uviđa da će odgonetanje na njih biti ključno za nastanak njegove opere.