Poznati glumac, pjesnik, reditelj i muzičar Rade Šerbedžija, sa svojim bendom „Zapadni kolodvor“, gostuje na sceni Nikšićkog pozorišta16. decembra. Ulaznice za ovaj koncert, po cijeni od 10 eura su u prodaji, a biletarnica Pozorišta je otvorena od 10 do 20 sati. Organizatori koncerta su Opština Nikšić i Nikšićko pozorište.

Na poziv izdavačke kuće „Nova knjiga“, sredinom decembra, pored Nikšića, Šerbedžija će koncert imati u Podgorici i Budvi. Na tim prednovogodišnjim koncertima u Crnoj Gori, Šerbedžija će predstaviti pjesme sa novog albuma, ali i neprolazne: „Ne daj se Ines“, „Imam pjesmu za tebe“, „Meni se dušo od tebe ne rastaje“, „Barbara“, i druge iz svoje bogate muzičke karijere.

Njegov album „Ne okreći se, sine“ sa 11 numera predstavlja stvaralaštvo velikana regionalne muzičke scene. Među autorima su i Husein Hus Hasanefendić („Parni valjak“), koji je napisao hit „Eto pjesma“, Damir Urban autor teksta za pesmu „Govorila je tako tiho, tiho, tiho“, čuveni virtouz Miroslav Tadić svira na Arsenovoj pesmi New York, Ante Gelo u pesmi „Ostala si uvijek ista“, autora Đorđa Novkovića i Željka Sabola. Na albumu se nalaze i pjesme nastale kroz saradnju sa Gabi Novak i Matijom Dedićem u Arsenovoj pjesmi „Od kako te ne volim“, i „Na nešto me sjeća taj grad“ koju je Rade Šerbedžija otpjevao skupa s autorom Darkom Rundekom. Svoj autorski pečat, Šerbedžija je ostavio na pjesmama „Šeherezada“ i „Ne okreći se sine“ naslovna numera čije stihove upućuje sinu i mlađim generacijama, a inspiraciju za iste je pronašao u jednoj sceni proslavljenog Bauerovog filma iz 1956. godine.

„Radujem se ponovnom susretu i druženju sa vjernom publikom i izvođenju pjesama sa novog albuma uživo. Jako sam zadovoljan kako je album prošao u regionu. To su sve pjesme o ljubavi, prijateljstvu, posebnog senzibiliteta. To je jedna nježna i sjetna ploča, izjavio je ovj svestrani umjetnik i pozvao publiku na lijepo druženje.