Izložbom radova likovne radionice „Otvoreni atelje“, Nikšićko pozorište u četvrtak (12. januara) u 19. sati otvara repertoar za ovaj mjesec. Organizatori izložbe su Likovna radionica„Otvoreni atelje“ i Nikšićko pozorište. Koncert beogradske grupe Ođilaplaniran je za utorak 17. januara sa početkom u 20 sati. Cijena ulaznice za ovaj koncert je 10 eura (€). „Ođila“ je osnovana u oktobru 1983. godine i publici je prepoznatljiva po svom jedinstvenom repertoaru romske muzike koja se oslanja na tradiciju teatra „Romen“ iz Moskve i muziku iz filmova „Cigani lete u nebo“ i „Moja slatka umiljata zver“.

Na dramskom repertoaru Nikšićkog pozorišta, u ponedjeljak 23. januara sa početkom u 20 sati je na monodrama „Zlostavljanje“ u produkciji Crnogorskog narodnog pozorišta i izvođenju Jovane Todorović. Cijena ulaznice je pet (5) eura €.

U foajeu Pozorišta u srijedu 25. januara sa početkom u 19 sati biće otvorena izložba „Vaskrs manastira Žitomislić“. Izložbu organizuju: Fondacija „Žitomislić“ Mostar, Opština Nikšić i Nikšićko pozorište.

Promocija zbirke „Sabrane drame“ (savremenih dramskih pisaca u Crnoj Gori) na repertoaru je u četvrtak, 26. januara, sa početkom u 19 sati.

Svetosavska akademija biće održana u nedjelju 29. januara sa početkom u 20 sati. Organizatori tog događaja su Opština Nikšić i Crkvena opština Nikšić.