Koncert beogradske grupe „Ođila“ u Nikšićkom pozorištu biće održan u utorak 17. januara sa početkom u 20 sati. Cijena ulaznice je 10 eura (€). Bend „Ođila“ osnovan je u oktobru 1983. godine i publici je prepoznatljiva po svom jedinstvenom repertoaru romske muzike koja se oslanja na tradiciju teatra „Romen“ iz Moskve i muziku iz filmova „Cigani lete u nebo“ i „Moja slatka umiljata zver“.

Od 1983. do 1990. godine grupa je objavila tri albuma (dva zlatna). Na trećem, zabilježena je muzika iz filmova „Tamna strana sunca“, „Drugi čovek“ i „Osmi dan u nedelji“, u kojima su članovi bili ne samo muzičari već i glumci. Spoj muzike i glume specifičan je i za pozorišnu predstavu „Letimo, srešćemo se“, u režiji Steva Žigona. U istom periodu, „Ođila“ je osvojila i nagradu „Orfej“ za najbolju ploču po izboru JRT-a, kao i evropsku nagradu za najbolju pjesmu („Solniška“) na takmičenju za najbolji radio-snimak u Evropi.

Nastupali su širom bivše Jugoslavije, po Evropi, u Južnoj Koreji, Singapuru i Kanadi. „Ođila“ je prva estradna grupa koja je održala koncert na Kolarcu, u sali koja je tradicionalno rezervisana za izvođenje klasične muzike, i prvi muzički sastav koji je imao koncert u mariborskom Pozorištu od njegovog osnivanja u 19. vijeku. Bend je 1988. godine bio predstavnik Jugoslavije na svjetskom festivalu romske muzike u Londonu.