Plesna predstava „Životinjska farma“, koprodukcija Centra za kulturu Tivat i Bitef teatra iz Beograda biće izvedena na Večernjoj sceni Nikšićkog pozorišta u subotu 13. maja, sa  početkom u 20 sati. Cijena ulaznice je pet (5)eura. Biletari Pozorišta rade od 10 do 20 sati.

Za ovu plesnu predstavu koncept i koreografiju potpisao je Miloš Isailović, a originalna muzika je djelo kompozitorke Irene Popović Dragović. Dramaturgiju je  uradio Bojan Đorđev. U izvođačkom plesnom ansamblu su: Ana Ignjatović Zagorac, Ivana Savić Jaćić, Branko Mitrović, Jakša Filipovac, Nikola Živković, Staša Ivanović, Tamara Pjević, Nea Janković i Maša Anić.

„Životinjska farma prati svakog od nas. Prati priču jedne osobe kroz igru devet igrača. Osobe koja voli da živi, vjeruje u sebe, u bolje sjutra, u ljubav, u prosperitet, i u zajednicu svih jednakih sa istim pravima. Ali neki su uvijek jednakiji od drugih. Uvijek imamo nekoga ili nešto u životu što će nas staviti u ulogu podređenog. Nekome ćemo uvijek ispostavljati račune. Dati sebe. Vjerovati sa povezom na očima, ako se od nas to traži. Zato vjerujemo u sjutra. I tog nekoga ćemo imati u predstavi. Svima će nam biti blizu i pred našim očima će raditi ono što inače radi u našoj blizini. Taj neki što je jednakiji od drugih. Nadređeni. Veliki. Lud. I ćutaćemo…, kao što se inače ćuti radi boljeg sjutra. Predstava prati priču mačke i miša. Nadređenog i podređenog. Slabog i jakog. Ponekad će nam se učiniti da smo i jedno i drugo. Plesaće se. Jer samo tako se može opstati u ovom plesnom dijelu. Mi smo radnici na farmi i za drugo ne znamo. Plesači ove predstave su jedna Aska koja ako prekine plesati Vuk će je pojesti. Konstantnimkretanjem će se pokazati snaga, volja, ljubav, mir razumjevanje, vjerovanje, sreća, navodi se u najavi ovog djela.