Kulturni centar Čačak u ponedjeljak 16. oktobra izvešće u Nikšićkom pozorištu dvije predstave, jednu za najmlađe gledaoce – „Šećerno kraljevstvo“ i drugu za Večernju scenu – „Ručni rad ili tajna jednog pisma“. „Šećerno kraljevstvo“ rađeno u produkciji Glumačke radionice Kulturnog centra Čačak biće izvedeno u dva termina: 10 i 12 sati. Glumački atelje kragujevačkog KC predstaviće se u 20 sati sa komadom „Ručni rad ili tajna jednog pisma“. Ulaznice po cijeni od dva (2) za komad namijenjen djeci i pet eura (5) za predstavu na Večernjoj sceni su u prodaji na biletarnici Nikšićkog pozorišta.

Tekst i režiju „Šećernog kraljevstva“ potpisuju Dušan Vukašinović i Jovana Mišković, a uloge tumače: Tijana Vranić, Jovana Janković, Maša Urošević, Jelena Švabić, Dunja Petrović, Anđelija Obrenović, Sara Otašević, Elena Mitov, Neda Pešić, Đurđa Vujović, Marija Buhteeva i Luka Spasojević.

Kada u kraljevstvu slatkiša velika kraljica prestane da želi da bude kraljica, a svi drugi stanovnici slatke palate imaju svoje želje, nastaće zbrka. Hoće li zlikovci pokvariti slast? Kako će se do kraja razriješiti ova šećerna zagonetka? Slatko će biti saznati u našoj novoj priči, napisano je u producentskoj najavi ovog ineraktivnog scenskog djela.

Predstava „Ručni rad ili tajna jednog pisma“, rađena je po tekstu Žan Klod Danoa. Režiju i adaptaciju potpisuju Dušan Vukašinović i Jovana Mišković. Uloge su povjerene: Alisi Andrić, Ivoni Đukić i Mariji Tomović.

 

Riječ je o čuvenoj francuskoj crnoj komediji o tri žene, koje je spojio jedan neobičan slučaj. U spletu tih okolnosti one će pokušati da razriješe vječita pitanja: Koji je recept za skladan i uspješan brak? Kako se riješiti bračnih muka? Hoće li uspjeti u tome? Dođite u Pozorište. Odgovori Vas čekaju.