Film reditelja i scenariste Mladena Đorđevića, “Radnička klasa ide u pakao”, biće prikazan na repertoaru Nikšićkog pozorišta u subotu 13. aprila, sa početkom u 20 sati. Uloge tumače: Tamara Krcunović, Leon Lučev, Momo Pićurić, Ivan Đorđević, Lidija Kordić, Mirsad Tuka, Szilvia Krizsan, Olivera Viktorović, Tomislav Trifunović, Dobrila Stojnić… Cijena ulaznice je tri (3) eura.

Kroz crnu komediju, sa elementima trilera i horora ovo filmsko ostvarenje donosi na veliko platno junake, autsajdere koji se u ne tako bezbrižnoj svakodnevici suočavaju sa nečim mnogo jačim i većim od sebe. Film prati harizmatičnu Svetlanu i bivšeg robijasša Miju koji se zajedno sa radnicima propale fabrike udružuju, kako bi istražili mistične puteve nade i pravde.

Fabrika koja je nekada zapošljavala čitav grad i okolna sela zatvorena je zbog sumnjive privatizacije i tragicnog incidenta u kom je grupa njenih radnika stradala u namjerno podmetnutom pozžaru. Devastirani gubitkom svojih najmilijih i korumpiranom prodajom fabrike, ova grupa nekadašnjih radnika pokreće proteste za koje se čini da su uzaludni i da ne daju konkretne rezultate. Kao slamku spasa i u borbi za pravdu, ova grupa zaboravljenih pribjegava natprirodnom.

Film je premijerno prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu, kao i na festivalima u Talinu i Geteborgu, a na nedavno završenom beogradskom FEST-u nagrađen je sa tri prestižne nagrade od kojih i nagradom za najbolju režiju.