Majski repertoarNikšićkog pozorišta proteći će u znaku izvođenja dramskih djela iz sopstvene produkcije – „Pluća“ i „Boing – Boing“ i gostovanja ansambala predstava za najmlađu publiku – „Pogledaj unutar sebe“ i „Kapetan Džon Piplfoks“. Krajem maja na filmskom repertoaru su dva ostvarenja –  „Supermarket“ i „Čuvari formule“.

Nakon trodnevne manifestacije „Dani Svetog Vasilija Ostroškog“ u okviru koje će od 8. do 11. maja, u organizaciji Crkvene opštine Nikšić i Opštine Nikšić, biti održana tri događaja, kao i koncert folornih ansambala „Zahumlja“ i Kulturnog centra Vrbas, repertoar Pozorišta u ponedjeljak (13. 05) otvoriće promocija najnovijih naslova Izdavačke djelaatnosti na 18. Međunarodnom podgoričkom festivalu knjiga. Izvođenje dramskih djela za djecu na sceni Nikšićkog pozorišta održaće se od 15. do 17. maja. Prva predstava u ovom nizu – „Pogledaj unutar sebe“, u produkciji NU „Crnogorska ekspertska mreža za održivost i inovacije“, na programu je u srijedu 15. maja, sa početkom u 12 sati. Riječ je o  autorskom projektu Žane Gardašević Bulatović, koji je namijenjen uzrastu od petog do devetog razreda. U predstavi igraju: Lara Dragović, Itana Dragojević i Aleksa Balević. Cijena ulaznice je tri (3) eura. Druga predstava za djecu „Kapetan Džon Piplfoks“, u produkciji Dramskog studija„Zahumlja“ u Nikšićkom pozorištu biće izvedena 17. maja, u dva termina: u 9 i 11 sati. Predstava je nastala po tektu Duška Radovića, u režiji Mihaila Kaljevića. Uloge tumače:  Stefan Mumović, Nikolina Vorotović, Andrija Glušica, Aleksa Eraković, Petar Mijušković, Dorijan Kristijaan Špatolaj, Andrea Lalović, Nikolina Lalović i Tadija Glušica. Cijena ulaznice je dva (2) eura.

Prvo gostovanje Nikšićkog pozorišta zakazano je za 18. maj, kada će u Dvorani „Park“ u Herceg Novom biti izvedena duodrama „Pluća“, Dankana Mekmilana. U predstavi igraju: Maja Stojanović i Stevan Vuković, a režiju je uradio Andrej Nosov.

U čast obilježavanja producentskog jubileja – 20 izvođenja komedije „Bonig – Boing“, u petak, 24. maja sa početkom u 20 sati, na Večenjoj sceni Nikšićkog pozorišt za publiku će biti besplatno igrano ovo djelo. Anasambl „Boing – Boing“ sjutradan 25. maja gostuje u Istočnom Novom Sarajevu. U predstvi, koju je režirao Rastislav Ćopić, uloge tumače: Stevan Vuković, Jovan Krivokapić,Gordana Mićunović, Maja Stojanović, Žana Gardašević Bulatović i Nikola Vasiljević.

U okviru programa „Ponovo radi bioskop: Savremeni crnogorski film 2017-2023“, koji tokom ovog mjeseca realizuje Filmski centar Crne Gore i Crnogorska kinoteka, u partnerstvu sa digitalizovanim bioskopima, 27. i 28. maja sa početkom u 20 sati biće prikazana dva filma: „Supermarket“, Nemanje Bečanovića i „Čuvari formule“, Dragana Bjelogrlića. Ulaznice za publiku su besplatne.